Išmanusis telefonas ryte – svarbesnis nei kava

Ko verčiau atsisakytumėte ryte: puodelio kavos ar išmaniojo telefono? Telekomunikacijų srityje dirbančių verslininkų pasirinkimas akivaizdus: jiems svarbiau telefonas.

Šiuolaikiniai vadovai be išmaniųjų įrenginių – lyg be rankų.<br>123rf nuotr.
Šiuolaikiniai vadovai be išmaniųjų įrenginių – lyg be rankų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-12-19 09:53, atnaujinta 2018-01-18 20:34

Remiantis neseniai atlikta operatoriaus „Sprint“ apklausa, verslo atstovai be išmaniojo telefono – lyg be rankų.

Du trečdaliai jų nurodė telefone turintys 10–50 aplikacijų. Didelė dalis apklaustųjų (43 proc.) kasdien telefonu išsiunčia daugiau nei 20 el. laiškų, tačiau įrenginius jie naudoja ne tik verslui: ketvirtadalis verslininkų nurodė, kad asmeniniame telefone yra įsirašę daugiau nei šimtą dainų.

Ne tik muzika, bet ir socialiniai tinklai jiems nesvetimi: 63 proc. naudojasi „Facebook“, 54 proc. yra užsiregistravę „LinkedIn“. Keičiasi ir verslininkų įpročiai: beveik pusė (45 proc.) sako išjungiantys ar užtildantys telefono garsą tik jei to kas nors paprašo.

Ne mažiau įdomių įžvalgų atskleidė rinkodaros kompanijos „Quartz“ atlikta apklausa, kurioje dalyvavo 940 verslininkų, dirbančių įvairiose srityse – finansų, technologijų, žiniasklaidos, reklamos ir kt.

Pusė jų apklausoje dalyvavo naudodami mobiliuosius įrenginius. Tad nieko nuostabaus, kad ir kasdienėje veikloje jie užima svarbią vietą: daugiau nei 60 proc. apklausos dalyvių teigė, kad naujienas jie skaito išmaniaisiais įrenginiais (41 proc. telefonu, 20 proc. – planšete).

Net 60 proc. šios apklausos dalyvių nurodė, kad naujienlaiškiai (pamenate tokius?) yra vienas iš trijų pagrindinių jų naujienų šaltinių, kuriuos jie tikrina kasdien. Net naujienų portalų mobiliąsias aplikacijas tikrina perpus mažiau (28 proc.) verslininkų, o 43 proc. įsijungia naršyklę ar socialinių tinklų aplikaciją.

Kitos įdomios šios apklausos įžvalgos:

* 75 proc. naujienų paieškai ir skaitymui skiria mažiausiai pusvalandį per dieną;

* 44 proc. apklaustųjų svarbiausias dalykas ryte – sužinoti paskutines naujienas;

* 61 proc. prenumeruoja laikraščius ir žurnalus, tačiau tik 3 proc. verslininkų spauda yra pirmasis naujienų šaltinis;

* 37 proc. apklaustųjų moka už skaitmeniniu formatu gaunamas naujienas, o labiausiai linkę mokėti yra vadovai, dirbantys finansų rinkoje (47 proc.);

* 91 proc. dalinasi su kolegomis naujienomis, kurios yra susijusios su jų verslu (80 proc. siunčia el. paštu, 43 proc. paskelbia „Twitter“, 30 proc. – „Facebook“ ir „LinkedIn“, 22 proc. – pasako tiesiogiai, o 18 proc. – tiesioginio susirašinėjimo programomis).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.