P. Coelho: Kim Jong-uno nužudymą turi pamatyti visas pasaulis

Nors programišių grasinimų sulaukusi „Sony“ atšaukė planus kokiu nors formatu paviešinti filmą „The Interview“, gali būti, kad komedija apie Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong-uno nužudymą išvys dienos šviesą. Tiksliau, failų dalinimosi tinklus: rašytojas Paulo Coelho pasiūlė „Sony“ parduoti jam teises į šį filmą, kurį jis žada įkelti į „torrent“ tinklus.

Internete nutekėjo Šiaurės Korėjos vadovo žūties scena. O P.Coelho nori, kad pasaulis pamatytų ir visą filmą.<br>„Columbia Pictures“ filmo kadrai, AOP nuotr.
Internete nutekėjo Šiaurės Korėjos vadovo žūties scena. O P.Coelho nori, kad pasaulis pamatytų ir visą filmą.<br>„Columbia Pictures“ filmo kadrai, AOP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 19, 2014, 12:23 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 7:34 PM

Atšaukti filmo premjerą, kuri buvo numatyta ateinančią savaitę, nuspręsta sulaukus programišių grupuotės „Guardians of Peace“ grasinimų teroristiniais išpuoliais prieš kino teatrus, kuriuose filmas bus rodomas. Manoma, kad filmo atšaukimu yra suinteresuota Šiaurės Korėja.

Tačiau grasinimai išgąsdino ne visus. P.Coelho paskelbė, kad yra pasiruošęs sumokėti „Sony“ 100 tūkst. dolerių, jei ši sutiks perduoti jam filmo teises. „The Interview“ jis žada nemokamai paviešinti savo tinklaraštyje ir paskleisti „torrent“ tinkluose.

„Man, kaip rašytojui, informacijos ir platinimo laisvė yra svarbi. Negali taikstytis su grasinimais, – tinklalapiui Torrentfreak.com teigė P.Coelho. – Dar blogiau tai, kad „Sony“ atsisakė planų, baimindamiesi teroristinių atakų. Mano nuomone, iš tiesų jie bijo, kad bus paviešinti privatūs el. laiškai.“

Tiesa, P.Coelho siūloma suma yra tik trupiniai lyginant su filmo pastatymo kaštais, kurie siekė per 100 mln. dolerių.

Net jei „Sony“ atsisakys šio pasiūlymo, neabejojama, kad anksčiau ar vėliau filmo kopija pateks į interneto piratų rankas ir bus paviešintas internete. Tuomet nei Šiaurės Korėja, nei programišiai nieko padaryti nebegalės. Juk uždraustas vaisius visada pats skaniausias.

Beje, panašu, kad „Sony“ neketina filmo saugoti po devyniais užraktais: vakar internete nutekėjo Šiaurės Korėjos vadovo žūties scena. Nors iš vaizdo įrašų portalų ji skubiai šalinama, kopijos sparčiai plinta – video galite rasti paieškos svetainėje įvedę „Kim Jong-un death scene“. Taip pat įrašą „pasiskolino“ keli užsienio naujienų portalai, pavyzdžiui, jį šiuo metu galima pažiūrėti „The Telegraph“ svetainėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.