Konkurentų nesiūlys: turi „Windows“ – naudok „Internet Explorer“

Reikalavimas „Windows“ naudotojams Europoje pasiūlyti išsirinkti pageidaujamą interneto naršyklę nebegalioja, todėl nuo šiol „Microsoft“ vėl gali operacinėje sistemoje įdiegti tik savąjį „Internet Explorer“ ir konkurentų nereklamuoti, skelbia BBC.

„Microsoft“ vėl gali operacinėje sistemoje įdiegti tik savąjį „Internet Explorer“ ir konkurentų nereklamuoti.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
„Microsoft“ vėl gali operacinėje sistemoje įdiegti tik savąjį „Internet Explorer“ ir konkurentų nereklamuoti.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-12-20 11:57, atnaujinta 2018-01-18 17:58

Penkerius metus galiojęs reikalavimas buvo priimtas 2009-aisiais, po to, kai kiti interneto naršyklių gamintojai pasiskundė, kad programinės įrangos milžinės sprendimas „Windows“ sistemoje naudoti savo naršyklę kompanijai suteikia nesąžiningą pranašumą.

Tuo metu apie 70 proc. kompiuterių savininkų internete naršė naudodami „Internet Explorer“. Per penkerius metus šios naršyklės populiarumas gerokai sumažėjo – šiuo metu ji užima apie 20–25 proc. rinkos. Maždaug pusė visų naršytojų kompiuteriais dabar yra įsidiegę „Google Chrome“, o apie 20 proc. naudoja „Firefox“.

Dabar „Microsoft“ jau informuoja sistemų administratorius, kaip panaikinti pranešimą, kuriuo siūloma išsirinkti interneto naršyklę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.