„Facebook“ atsiprašė už prisiminimus

Jei pastarosiomis dienomis lankėtės „Facebook“, matyt, pastebėjote draugų paskelbtas praėjusių metų apžvalgas. Didžiausio dėmesio sulaukusių pranešimų ir nuotraukų kratinį socialinis tinklas turėjo sudaryti ir jums. Tiesa, ne visiems ši idėja patiko.

Ne visiems „Facebook“ nariams patiko socialinio tinklo sukurtos metinės apžvalgos.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Ne visiems „Facebook“ nariams patiko socialinio tinklo sukurtos metinės apžvalgos.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 30, 2014, 8:49 AM, atnaujinta Jan 17, 2018, 11:25 PM

„Buvo puikūs metai! Ačiū, kad buvote jų dalimi“, – tokia numatytoji žinutė siūloma prie metinės apžvalgos. Tačiau ne visiems jos pasirodė tokios jau puikios, rašo „The Washington Post“.

Paaiškėjo, kad „Facebook“ programuotojų sudarytas algoritmas, automatiškai sukuriantis minėtąją apžvalgą, nebuvo visiškai apgalvotas. Mat dalies socialinio tinklo narių „ataskaitose“ pasitaikė ir ne itin malonių prisiminimų.

Algoritmas į apžvalgą įtraukė didžiausio susidomėjimo sulaukusius pranešimus. Bet didelio dėmesio sulaukia ne tik smagios žinios.

Antai interneto svetainių dizainerio ir rašytojo Erico Meyero „Metų apžvalgoje“ buvo akcentuojama jo dukters mirtis. Jis šį incidentą pavadino neapdairiu algoritmo žiaurumu.

„Žinoma, suprantu, kad tai nebuvo atlikta tikslingai. Tačiau tiems, kurie išgyveno artimųjų netektį, praleido daug laiko ligoninėje, ištvėrė skyrybas, neteko darbo ar patyrė kokią kitą gyvenimo krizę – mes, veikiausiai, nenorėsime viso to prisiminti dar kartą“, – teigė E.Meyeras.

„Facebook“ produktų vadovas Jonathanas Ghelleris susisiekė su E.Meyeriu ir asmeniškai atsiprašė. „Ši aplikacija daugybei žmonių buvo puiki, tačiau akivaizdu, kad šiuo atveju mes jam sukėlėme liūdesį, o ne džiaugsmą, – teigė J.Ghelleris. – Mes galime pasistengti labiau – esu dėkingas, kad jis rado laiko apie tai pranešti.“

Kai kurie „Facebook“ nariai taip pat buvo nepatenkinti tuo, kad metų apžvalgas buvo primygtinai siūloma paviešinti – net kelis kartus ignoravus šį skelbimą, vėliau prisijungus jis vėl pasirodydavo naujausių pranešimų viršuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.