Reikalingiausios programėlės šią savaitę

Jau po kelių dienų Lietuvos nacionaline valiuta taps euras. Kur galima išsikeisti litus į eurus? Kaip įvertinti kainų pokyčius? Kaip atpažinti naujuosius pinigus? Prie pokyčių įprasti padės specialios mobiliosios programėlės.

Eurui tapus Lietuvos nacionaline valiuta, prie pokyčių įprasti padės specialios mobiliosios programėlės.<br>123rf nuotr.
Eurui tapus Lietuvos nacionaline valiuta, prie pokyčių įprasti padės specialios mobiliosios programėlės.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 30, 2014, 2:14 PM, atnaujinta Jan 17, 2018, 9:58 PM

Dvi patogiausios ir išsamiausios programėlės, skirtos geriau susipažinti su euru ir praktiniais jo įvedimo aspektais, yra pritaikytos „Android“ operacinei sistemai.

Pirmoji – „Euras 2015“ (ją atsisiųsti galite čia). Aplikaciją sukūrė du VGTU studentai, broliai Manvydas ir Bernardas Šliamkos, įkūrę kompaniją „Mainbex“.

„Norėjome, kad produktas būtų paprastas, aiškus ir tinkamas bet kokioje gyvenimo situacijoje, pavyzdžiui, ieškant, kur išsikeisti valiutą, perskaičiuojant litus į eurus, susipažįstant su naujais banknotais ir monetomis. Tai – dalykai, kurie jau yra aktualūs visiems“, – teigė M.Šliamka. Jis buvo atsakingas už techninę dalį, o brolis Bernardas rūpinosi vaizdine dalimi.

Programėlėje galima rasti keitimo vietų žemėlapį su adresais, kurie pasirodo bakstelėjus žymeklį pirštu, valiutos konvertavimo įrankį, monetų ir banknotų nominalų vertės atitikimo lenteles, peržiūrėti sudėtus euro monetų ir banknotų pavyzdžius su išmatavimais bei aprašymais, skaityti su euro įvedimu susijusias naujienas. Taip pat čia pateikiama trumpa euro istorija, įdomūs faktai, rodoma, kiek liko laiko iki naujos valiutos įvedimo.

Panašias funkcijas turi ir kita, „VisioGen“ specialistų sukurta aplikacija „Euro programėlė“ (ją rasite čia). Joje galima pasinaudoti euro skaičiuotuvu, valiutų keitimo vietų žemėlapiu, susipažinti su banknotais, gauti atsakymus į dažniausiai užduodamus klausimus apie euro įvedimą ir t.t.

Žodžiu, kai sausio 1-ąją euras taps oficialia Lietuvos valiuta, šios mobiliosios programėlės padės nepasimesti, net jei poilsio dienų išvarginti neatsiminsite magiškojo skaičiaus – 3,4528.

Telefonų su kitomis operacinėmis sistemomis savininkams teks tenkintis paprastesniais sprendimais, pavyzdžiui, eurų-litų skaičiuoklėmis (čia rasite programėlę telefonams su „Windows Phone“, o paspaudę čia – sprendimą „iPhone“ telefonams). Išsamesnės informacijos, susijusios su euro įvedimu, galima rasti svetainėje Euras.lt, kuri yra pritaikyta ir mobiliesiems įrenginiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.