„Microsoft“ stabdo „Windows 7“ atnaujinimus

„Windows 7“ yra populiariausia pasaulyje operacinė sistema, veikianti daugiau nei 55 proc. kompiuterių. Nepaisant to, „Microsoft“ nusprendė laikytis anksčiau paskelbto grafiko ir sausio 13 dieną sustabdė šios sistemos pagrindinį palaikymą.

Rodos, dar vakar „Windows 7“ reklamavo patrauklūs modeliai...<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Rodos, dar vakar „Windows 7“ reklamavo patrauklūs modeliai...<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-01-14 10:04, atnaujinta 2018-01-16 03:54

Šį sprendimą korporacija buvo paskelbusi dar pernai liepą.

„Kiekvienas „Windows“ produktas turi savo gyvavimo ciklą. Jis prasideda, kai produktas yra išleidžiamas, ir baigiasi, kai palaikymas nutraukiamas. Žinodami svarbiausias gyvavimo ciklo datas galite priimti teisingus sprendimus, kada atsinaujinti ar atlikti kitus programinės įrangos pakeitimus“, – nurodė „Microsoft“.

Taigi blogoji žinia – „Windows 7“ pagrindinis palaikymas (angl. mainstream support) buvo nutrauktas antradienį. Tai reiškia, kad nuo šiol „Microsoft“ neįtrauks jokių naujų galimybių ar funkcijų, taip pat nebebus išleidžiami jokie esminiai sistemos atnaujinimai (vadinamieji „Service Pack“).

Gera žinia – tai nereiškia, kad naudoti „Windows 7“ nuo šiol nebėra saugu. Operacinės sistemos ištęstinis palaikymas (angl. extended support) baigsis 2020 metų sausio 14 dieną, tad iki tol visi svarbiausi saugumo atnaujinimai bus leidžiami.

Kitaip sakant, dar penkerius metus „Windows 7“ galite drąsiai naudoti – tiesiog daugiau nesulauksite jokių naujovių.

Pernai balandį „Microsoft“ galutinai atsisveikino su „Windows XP“ – nuo tada šią operacinę sistemą naudoti nebėra saugu, mat korporacija nebekuria net saugumo spragų pataisymų.

Sutapimas ar ne, greitu metu „Microsoft“ žada pristatyti „Windows 10“ operacinės sistemos naujoves. Šią sistemą programuotojų bendruomenė testuoja nuo pernai spalio, o oficialus jos startas turėtų įvykti vasarą. Išsamiau apie ją galite paskaityti čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.