Po girto savaitgalio klaikiai gėda? Išvengti to padės programėlė

Kas yra baisiau už benamio kojinėmis burnoje alsuojančias sekmadienio ryto pagirias? Ogi tos pačios pagirios, papuoštos tūkstančiais pranešimų tavo išmaniajame telefone, verkiančios mamos skambučiu ir gėdinga nepataisomos nelaimės nuojauta. Juk vakar „Facebook“ prirašinėjai TOKIŲ nesąmonių ir įkėlei TOKIŲ savo nuotraukų… Būtent nuo šio apokalipsiškai klaikaus, bet visai įmanomo ryto mus ir pasišovė apsaugoti programėlės „Drunk Locker App“ kūrėjai.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Jan 17, 2015, 7:57 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 6:43 PM

Seni geri laikai, kai pakakdavo prieš neriant į neadekvatų būvį paslėpti nuo savęs automobilio raktelį, jau slenka į užmarštį. Išmaniųjų telefonų amžiuje ir girti parašinėjimai, atviravimai ar pasifotografavimai sukelia vis baisesnių padarinių.

Šiaip ar taip, o jei prieš dvidešimt metų girtas galėjai paskambinęs prikalbėti panai gerokai santykius gadinančių komplimentų (pvz. „Visos jūs bobos tokios šlykščios ir primityvios, bet tau tai atleisčiau…“), šiais laikais tą patį gali parašyti „Facebook“. Sutikite, vieno žmogaus kartą išgirsti žodžiai yra mažesnė bėda, negu tūkstančio žmonių daug kartų perskaityti.

Problemą spręsti galime dviem būdais.

1. Išblaivėję teisintis („Ei, aš nekaltas – čia kažkas kitas mane nuogą apsivėmusį klubo tualete nufotografavo ir iš mano telefono įdėjo.“)

2. Išgėrę žinučių ir nuotraukų niekam nesiuntinėti.

Nors antras variantas atrodo ir logiškas, ir paprastas, paaiškėjo, kad  daugumai tai tiesiog neįmanoma. Visi išankstiniai nusistatymai ir savęs įtikinėjimai apsvaigus praranda bet kokią galią. Prieš nerdami į naktinį gyvenimą, lengvai prisiekiame sau („nebesifotografuosiu ir nebefotografuosiu akivaizdžiai girtų draugų“; „išgėręs neberašinėsiu karčių komentarų apie savo buvusiąją“) ir sunkiai priesakų laikomės.

Štai čia į pagalbą ir atskuba programėlės „Drunk Locker“ kūrėjai. Į šį „girtą stalčių“ gali sudėti programėles, kurių nenorėtum liesti išgėręs, ir jis blokuos jas nuo apsvaigusio tavęs.

Išties labai paprasta, tačiau naudinga programėlė užtikrinai saugo nuo apsikvailinimo bent jau elektroninėje erdvėje. Vienintelis sudėtingesnis reikalavimas jos naudotojui – būti blaiviam, kai programėlę konfigūruoja.

„Drunk Locker“ tiesiog tam tikram laikui blokuoja galimybę telefonu, kuriame ji įdiegta, prisijungti prie tam tikrų socialinių tinklų. Prieš savaitgalio žygį į miestą tereikia nustatyti laiką, nuo kada iki kada ir kokiomis programėlėmis neturėtumėte naudotis, ir jos tuo laiku bus užrakintos.

Šiuo metu „Drunk Locker“ numatyta galimybė blokuoti socialinius tinklus „Facebook“, „Twitter“, „Instagram“, „Tumblr“, „Pinterest“, „Vine“ ir susirašinėjimo bei bendravimo paslaugas „Snapchat“, „FB Messenger“, „WhatsApp“, „Tinder“, „Skype“ bei „LINE“.

Galimų blokuoti paslaugų sąrašą kūrėjai vis plečia, galite ir patys parašyti kūrėjams, ko pageidaujate. Vienintelis dalykas, kurio „Drunk Locker“ blokuoti negali, tai galimybės siųsti SMS telefone įdiegtu būdu.

Tiesa, akivaizdu, nuo kvailo ir neatsakingo elgesio realiame pasaulyje ar rytinių varpų galvoje neapsaugos jokia programėlė, tad geriausia būtų tiesiog neblokuoti savo smegenų alkoholiu. Tačiau bent moralinių pagirių virtualiame socialiniame pasaulyje  ji sumažinti gali.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.