„Google“ rodo špygą: paviešino dar dvi „Windows“ spragas

Nepaisant „Microsoft“ pasipiktinimo, interneto kompanija „Google“ toliau viešina naujai atrastas operacinės sistemos „Windows“ spragas. Amerikiečių korporacija jų lopyti nespėja, o kibernetinio saugumo specialistai įspėja, kad programišiams tai – puikus grobis.

„Microsoft“ niršta, tačiau „Google“ tai nė motais: ji toliau viešina saugumo spragas konkurentės operacinėje sistemoje.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
„Microsoft“ niršta, tačiau „Google“ tai nė motais: ji toliau viešina saugumo spragas konkurentės operacinėje sistemoje.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 19, 2015, 1:59 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 3:35 PM

„Google“ iniciatyva „Project Zero“ siekiama paskatinti technologijų bendroves skubiau taisyti pavojų keliančius pažeidžiamumus. Atradus naują spragą, pirmiausia apie ją įspėjami produkto kūrėjai, kuriems suteikiama 90 dienų ją ištaisyti. Tuomet, net jei spraga lieka neištaisyta, „Google“ paviešina ją internete.

Praėjusios savaitės pabaigoje „Google“ paviešino dvi šviežias spragas. Pirmoji, aktuali „Windows 7“ ir „Windows 8.1“ sistemų naudotojams, leidžia apsimesti kompiuterio naudotoju ir iššifruoti ar užšifruoti įrenginyje esančius duomenis.

„Microsoft“ mums pranešė, kad pataisymą numatoma išleisti sausį, tačiau jis buvo nukeltas dėl suderinamumo problemų, – nurodė „Google“ tyrėjai. – Taigi dabar ištaisymo laukiama vasarį.“

Kita spraga tokio didelio pavojaus nekelia – pasinaudodami ja, įsilaužėliai gali pamatyti kompiuterio energijos naudojimo nustatymus. Jos ištaisymo artimiausiu metu išleisti neplanuojama.

Anksčiau „Microsoft“ kritikavo konkurentę dėl tokių veiksmų: „Nors „Google“ laikosi iš anksto paskelbto tvarkaraščio, šis sprendimas labiau primena ne principus, o norą „pričiupti“ ir dėl to gali nukentėti vartotojai. Tai, kas atrodo teisinga „Google“, ne visada yra teisinga vartotojų atžvilgiu. Raginame „Google“ vartotojų apsaugą laikyti mūsų pirminiu tikslu.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.