Per savaitgalį sukūrė daugiau nei 60 žaidimų

Sausio 23–25 dienomis Lietuvoje ir pasaulyje vyko tradicinis žaidimų kūrimo maratonas „Global Game Jam“. Jo metu lietuviai sukūrė daugiau nei 60 žaidimų.

„LT Game Jam 2015“ buvo laukiami visi – dailininkai, muzikantai, rašytojai ir tiesiog smalsuoliai, norintys išmėginti savo jėgas žaidimų kūrime.<br>LŽKA nuotr.
„LT Game Jam 2015“ buvo laukiami visi – dailininkai, muzikantai, rašytojai ir tiesiog smalsuoliai, norintys išmėginti savo jėgas žaidimų kūrime.<br>LŽKA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-02-02 15:58, atnaujinta 2018-01-14 08:42

Šįkart žaidimų kūrimo dirbtuvės buvo surengtos net trijuose miestuose — Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Renginyje dalyvavo tiek žaidimų industrijos veteranai, tiek pirmuosius žingsnius žengiantys kūrėjai.

LT Game Jam 2015“ buvo laukiami visi – dailininkai, muzikantai, rašytojai ir tiesiog smalsuoliai, norintys išmėginti savo jėgas žaidimų kūrime. Kompiuterinių žaidimų nenorėjusios kurti komandos galėjo išmėginti savo jėgas kurdamos interaktyvias programėles virtualios realybės akiniams ar stalo žaidimus.

Šių metų renginio tema – „Ką gi mums dabar daryti?“

„Man nepaprastai džiugu, kad šiemet renginyje sulaukėme ypač daug jaunų, pradedančiųjų kūrėjų ir neįtikėtinai plataus idėjų spektro. Tarp sukurtų žaidimų turime visko, pradedant tradiciniais labirintų žaidimais, baigiant keistomis socialinėmis provokacijomis“, – renginio įspūdžiais dalinosi Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacijos direktorius Gediminas Tarasevičius.

Šiemet renginio dalyviai temą interpretavo plačiai – nuo sudėtingų situacijų, iš kurių žaidėjas turi kažkokiu būdu išsisukti, iki virtualių pasaulių, kuriuose žaidėjams reikia išsiaiškinti jų veikimo principus ir įveikti atsirandančias kliūtis.

Renginiui pasibaigus patys dalyviai rinko įdomiausius ar kažkuo išskirtinius žaidimus. Vilniuje daugiausiai kolegų balsų pelnė žaidimas, kuriame cenzūros ir diktatūros pasaulyje tvarkai nusižengiantis žaidėjas privalo paslėpti nelegalaus užsiėmimo įkalčius nuo į butą besiveržiančio milicininko. Klaipėdoje įdomiausiu išrinktas žaidimas išmaniesiems įrenginiams „Cats n Rats“, o Kaune kitų kūrėjų simpatijų sulaukė ne kompiuterinis, bet stalo žaidimas.

„Mes norėjome sukurti situaciją, kurioje žmonės natūraliai klaustų savęs ir kitų: ką gi mums dabar daryti? Čiupom banalią idėją apie skęstantį laivą, sukūrėme dinamiškai kintančią žaidimo lentą ir pasiūlėme žaidėjams įsijausti į roles, gauti šiek tiek galių, ar priešingai – patirti aplinkinių pašaipą. Norėjome, kad mūsų žaidimas satyriškai paliestų socialinę problematiką ir turėtų emocinį užtaisą. Kas žino, galbūt būtent tai ir sužavėjo mūsų kolegas?“ – svarstė Mangirdas Beniušis, vienas Kauno simpatijas pelniusio stalo žaidimų autorių.

„LT Game Jam 2015“ metu sukurtus žaidimus galite parsisiųsti ir išbandyti čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.