Šypsenėlės padidina sekso tikimybę, bet gali brangiai kainuoti

Vieniši žmonės, tekstinėse žinutėse naudojantys jausmaženklius (vadinamuosius emotikonus – emocijas išreiškiančius paveikslėlius), seksu užsiima dažniau nei tie, kurie jausmus išsako žodžiais. Tiesa, specialistai įspėja, kad tokių paveikslėlių naudojimas tekstinėse žinutėse gali nelauktai išpūsti sąskaitą už mobilųjį ryšį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-02-07 07:32, atnaujinta 2018-01-13 21:33

Remiantis Match.com apklausos duomenimis, 54 proc. tokias šypsenėles naudojančių vienišų žmonių praėjusiais metais mylėjosi, o jų nenaudojančių stovykloje šis skaičius siekė 31 proc. Be to, 64 proc. vyrų ir 46 proc. moterų, naudojusių jausmaženklius, reguliariai mylisi bent kartą per mėnesį.

Apklausoje dalyvavo daugiau nei 5,6 tūkst. antrosios pusės neturinčių žmonių JAV, rašo Mashable.com.

Apklausa taip pat atskleidė, kad populiariausi jaustukai yra šypsnis, mirktelėjimas ir bučinys, o mažiausiai naudojami – protinga moteris, lūpos bei beždžionė.

Tyrimui vadovavusi Helena Fisher pridūrė, kad 77 proc. moterų pripažino nemėgstančios „sekstinių“ žinučių, o 48 proc. nepageidauja gauti asmenukių.

SMS virsta MMS

Tuo metu vartotojų teises ginanti svetainė „MoneySavingExpert“ praneša sulaukianti daugybės skundų dėl to, kad jausmaženkliai išpučia sąskaitas už mobilųjį ryšį, skelbia BBC.

Panašu, kad tai gresia senesnių telefonų savininkams, mat kai kurie įrenginiai juos interpretuoja kaip paveikslėlius ir siunčia ne tekstinį SMS pranešimą, o MMS žinutes.

Škotijoje viena moteris dėl to gavo tūkstančiu svarų (1,34 tūkst. eurų) didesnę sąskaitą.

Mobiliojo ryšio bendrovė EE, kurios paslaugomis minėta moteris naudojasi, aiškina, kad dėl nesusipratimo derėtų kaltinti ne juos, o įrenginius. Mat ne mobiliojo ryšio operatorius, o telefonas parenka žinutės siuntimo būdą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.