Pagaliau ir lietuviams bus naudinga kurti „Android“ programėles

Tai daryti jau senokai galima daugumoje Europos šalių, ne išimtis ir mūsų kaimynės Lenkija, Baltarusija, net Ukraina. Šiame sąraše taip pat yra Pakistanas, Libanas, Kazachstanas, Jordanija, Vietnamas ir daugybė kitų valstybių. O Lietuva buvo įtraukta tik trečiadienį.

„Google“ pagaliau suteikė teisę Lietuvos mobiliųjų programėlių kūrėjams registruotis „Google Play“ parduotuvėje prekiautojų teisėmis.<br>123rf asociatyvi nuotr.
„Google“ pagaliau suteikė teisę Lietuvos mobiliųjų programėlių kūrėjams registruotis „Google Play“ parduotuvėje prekiautojų teisėmis.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Gasiulis

Feb 19, 2015, 7:43 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 4:11 PM

Nesuprantate, apie ką kalbame? Tai – šalys, kuriose gyvenantys programėlių kūrėjai gali teisėtai gauti pajamas iš „Google Playprogramėlių parduotuvės.

Iki šiol to padaryti nebuvo galima: lietuviai galėjo kurti ir kelti programėles, bet gauti pajamų per „Google Play“ – ne. Todėl vienintelis kelias bent kiek uždirbti iš programėlių buvo reklama. Norintys parduoti programėles arba uždirbti iš pirkimų pačiose programėlėse taisykles turėjo „apeiti“, pavyzdžiui, registruodami įmones kitose šalyse.

Tačiau trečiadienį „Google“ pagaliau suteikė teisę Lietuvos mobiliųjų programėlių kūrėjams registruotis „Google Play“ aplikacijų parduotuvėje prekiautojų (angl. merchant) teisėmis. Vienu sykiu į šį sąrašą buvo įtraukta dar 11 šalių: Latvija, Estija, Bulgarija, Kipras, Malta, Panama, Dominikos Respublika, Hondūras, Bolivija, Jamaika bei Bahreinas.

Verslo akseleravimo programos „Startup Highway“ rinkodaros vadovas Jonas Gavelis svarstė, kad sprendimas įtraukti Baltijos šalis gali būti susijęs su euro įvedimu Lietuvoje bei tarptautinės žaidimų kompanijos „Game Insight“ persikėlimu į Lietuvą.

„Tai svarbu mūsų šaliai, nes dabar programėlių kūrėjai galės čia mokėti mokesčius, nesteigdami įmonių užsienyje. Poveikis, tikriausiai, pasijus neiškart. Bet, jei tokios kompanijos, kaip „Game Insight“, „Vinted“ ir kt., mokėjimus perkels į Lietuvą, šalies biudžetas tikrai gali pasipildyti vienu kitu milijonu. Didelę naudą tai suteiks ir naujiems rinkos žaidėjams, nes jie veiklos galės išsyk imtis Lietuvoje“, – komentavo J.Gavelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.