„Samsung Galaxy S6“ – 2 telefonai, kurie nulems „Samsung“ likimą

Būti ar nebūti? Mirs ar išgyvens? Karalius ar negyvėlis? Pasukęs į kairę... Naujausio „Samsung“ flagmano pristatyme Barselonoje niekas šių klausimų nekėlė, tačiau nuo to, ar „Samsung Galaxy S6“ sužavės jus ir mus tiesiogiai priklauso gerokai prastesnius nei tikėtasi rezultatus rodančios kompanijos ateitis.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Mar 1, 2015, 9:25 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 10:39 PM

Šiais metais Barselonoje „Samsung“ nerizikavo ir lyg fokusininkai iš cilindro ištraukė ne pagražintą ančiuką, o tikrą gulbę. Dvi gulbes. Stulbinančios raiškos ekranai, pagaliau stiklo ir metalo korpusai, virtuali realybė, geriausia kamera ir pirmas telefonas su dvejose vietose lenktu ekranu! Bet ar nėra pavojaus, kad iš didelio rašto... Bent jau vieną lemtingą trūkumą jau pamatėme.

Pirmasis scenoje pasirodęs „Samsung Electronics“ prezidentas JK Shinas atrodė lyg ant sparnų.

„Geriausias ekranas, greičiausi procesoriai, geriausios kameros fotografuojant bet kuriomis sąlygomis. O „Samsung Pay“ – tai naujas mobiliųjų mokėjimų lygis!“, – savo kalboje neužmiršo priminti ir neseniai įsigytos mobiliojo mokėjimo paslaugos kompanijos vadovas.

Žodžiu, kaip iš „Apple“ pristatymų knygos – mes dirbame kartu su didžiausiomis mokėjimo kortelių kompanijomis, tad viskas veiks. Na, bet mes ne apie tai. Scenoje – „Samsung“ mobiliųjų įrenginių rinkodaros vadovė Younghee Lee, o ekrane – du „Galaxy S6“. Vienas paprastas, kitas – su abiejuose šonuose atgal lenktu ekranu (lyg mėginančiu gaubti korpusą) ir prierašu pavadinime: „Edge“.

Lyg patys nesuprastume, mums ir nuo scenos paaiškino, kad lenkti ekrano kraštai paliks įspūdį: „Jūsų draugai sakys, kad tai labai „kieta“.“ Tiesa, užlenkti „Galaxy S6 Edge“ kraštai neturi jokios papildomos funkcijos, nėra jokių specialiai užlenktam krašteliui skirtų programėlių – tai tiesiog užsilenkiantis ekranas už papildomą kainą.

Abu telefonai aprūpinti bevielio įkrovimo funkcija – nebereikia, kaip anksčiau pirkti specialios nugarėlės. Abu atrodo tikrai įspūdingai.

„Atrodo taip, lyg „iPhone 6“ ir „HTC One M9“ susilaukė vaikelio, kuris paveldėjo geriausius abiejų tėvų bruožus“, – parašė „Mashable“ apžvalgininkė ir negaliu su ja nesutikti.

Tiesa, kodėl briaunas reikia daryti ovalias, sekant „Apple“, vis tiek nesuprantu – man stačios gražesnės. Bet dėl skonio nesiginčysiu.

Ekranus saugo ketvirtos kartos „Gorilla Glass 4“. „Šitas daiktas nelinks“, – nuo scenos dar viena užuomina apie „Apple“. Rizikinga užuomina. Dabar jau galime būti tikri – lankstančių atsiras daug.

Beje, jei jau apie lenkto ekrano privalumus. Padėjus „Samsung Galaxy S6 Edge“ ekranu žemyn, telefonui skambant ekranas gali švytėti skirtingomis spalvomis, kurias priskirsite skambinančiajam. O kadangi ekranas užlenktas, tai telefono briaunos švies skirtingai. Patogu ir gražu.

Pagaliau atrodo gerokai pagerinta ir „Samsung“ vartotojo sąsaja „TouchWiz“. Taigi, atrodo, kad didžiausias akcentas šiais metais – dizainas. O svarbesnis iš dviejų lygių brolių – tas su dviem lenktais kraštais.

Scenoje pasirodęs „Samsung“ pardavimų vadovas Justinas Denisonas atrodo, pamėgins mus įtikinti, kad ir technologijos čia geresnės negu tobulos.

„Pirmą kartą „Samsung“ visame pasaulyje prekiaus telefonu, kuriame įdiegtas pačios kompanijos sukurtas procesorius. 5,1 colio įstrižainės 577 PPI QHD raiškos ekranas. Taip, S5 turėjo puikų ekraną, tačiau S6 turi 77 proc. daugiau taškų. Tai pats raiškiausias SuperAMOLED ekranas rinkoje“, – iškart griebė jautį už ragų vyras.

Ir priminė, kad šiais metais virtuali realybė tampa vis madingesne. Taigi „Samsung“ kartu su „Galaxy S6“ pristato ir specialiai šiems telefonams pritaikytus virtualios realybės akinius „Gear VR“. Su tokios raiškos ekranu atsiranda rizika persikelti į tą virtualią realybę visam laikui.

„Visiems mums labai svarbi telefono baterija. Todėl mes irgi ją geriname. Deja, niekas neišrado amžinos baterijos, bet mes padarėme ją besikraunančia greičiau negu bet kurio kito įrenginio rinkoje. Pakaks 4 min., kad įkrautume „Galaxy S6" tiek, jog veiktų 4 val. O pilnai ją įkrauti trunka apie pusę tiek laiko, kiek „iPhone 6“, – antra įkandimas „Apple“ jau iš J.Denisono lūpų.

Beje, jis negaišo ir tuoj pat kando dar kartą: „Kiti aukoja funkcionalumą dėl dizaino, bet ne mes.“

Ši užuomina apie tai, kad naujasis „Samsung" turi bevielį įkrovimą, o „iPhone“ – ne. Bet tai, kažkodėl, man neatrodo nė kiek svarbu. O štai kameros kokybė – svarbu net labai.

„Didžiausias iššūkis – sukurti kamerą, kuri būtų puiki esant bet kokiam apšvietimui. Mūsų kameros šviesumas siekia f/1.9, ji gali realiu laiku taikyti HDR režimą visoms nuotraukoms. Ir tai tik priekinė 5 MP raiškos telefono kamera“, – rėžė kalbantysis ir pasiuntė dar vieną smūgį „iPhone“.

Ekrane dvi tokiame pat apšvietime darytos fotografijos, tik daryta su naujuoju „Samsung“ gerokai kokybiškesnė už darytą su „iPhone 6“. Na, patikėsim, kai išbandysim.

Galinė kamera taip pat f/1.9 šviesumo, o tai išties yra labai gerai. Be to, ji turi optinį vaizdo stabilizavimą ir HDR funkciją, kas beveik neįtikėtina. Be to, objekto sekimas realiu laiku ir nuolatinis automatinis fokusavimas. Tiesa, matyt dėl to ši 16 MP raiškos jutikliu aprūpinta monstrė šiek tiek išsikišusi virš galinio dangtelio. Dar vienas pažadas: laikas tarp telefono išsitraukimo ir fotografavimo – 0,7 s.

Na, kamera atrodo žavinčiai, o dabar – apie ligi šiol nebūtą „Samsung Pay“ sistemą. Ar pasiseks jiems padaryti tai, ko kol kas nesugeba niekas – perkelti piniginę į telefoną?

Pradžia – gera. „Samsung Pay“ galės veikti su senoviniais magnetinę kreditinės kortelės juostelę nuskaitančiais aparatais. Principas tas pats, kaip NFC – ryšys užmezgamas magnetinėmis bangomis. Na, bet mums kol kas tai visai neaktualu. Ir apie saugumo funkciją „Knox“ kalbos pirkėjui ne tokios įdomios. Na, bent jau pirkėjui, kurio kol kas virtualiai neapvogė. O štai kas tikrai svarbu – tai kaina...

Ei, jie jau atsisveikino! Naujo laikrodžio nėra? Ir kainos nepasakė?

Taigi, kol kas remsimės ekspertų spėlionėmis, kad balandžio 10 d. 20 šalių pasirodysiantis telefonas lenktu ekranu mokant visą sumą kainuos apie 750 eurų. Oho, štai jums ir trūkumas – jo tiesiog neįpirksime. Hmm, tai kam reikėjo visą tai rašyti?..

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.