Barselonoje Lietuvai atstovauja mutantai iš ateities

Tai – faktas! Štai Estija į pasaulio mobiliųjų kongresą žiūri rimtai ir Barselonos parodų centre pastatė milžinišką stendą, kuriame daugybę kartų parašyta „Estonia“. Tiesa, tas pats stendas ten stovėjo ir prieš metus, tad Estijos žinutė aiški: „Mes nepasikeitėme.“ O Lietuva auga – prieš metus jai jokie mutantai neatstovavo.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius, specialiai Lrytas.lt iš Barselonos

Mar 3, 2015, 10:54 AM, atnaujinta Jan 11, 2018, 7:09 PM

Logiška – didžiausią iš Lietuvos kompanijų stendą Barselonoje įrengusi ir net lietuviškai kalbančių darbuotojų atsivežusi „Game Insight“ prieš metus dar atstovavo Rusijai. Todėl džiaugdamiesi už Lietuvą pristatome žaidimų kūrėjų čia atvežtus Rusijoje gimusius, tačiau Lietuvos vardu einančius užkariauti pasaulio mutantus „X-Mercs“.

2083 m. į Žemę rėžėsi kometa. Ji atnešė paslaptingą ligą, dėl kurios prasidėjo mutacijos. Žmonija amžiname kare kovoja dėl išlikimo. Jūsų užduotis...

Nesupratingiems aiškinu: „X-Mercs: Invasion“ – tai naujausias „Game Insight“ strateginis veiksmo žaidimas, kuris veikia tiek kompiuteryje, tiek planšetėje, tiek telefone (kol kas tik „iOS“, tačiau programos architektūra leidžia lengvai ją pritaikyti visoms operacinėms sistemoms, tad netrukus bus ir „Android“).

Taigi esate būrio vadas, gaunate užduotį ir parinkę karius einate jos vykdyti. Gana įprastas tokio tipo žaidimams scenarijus, tačiau neįprastai tobulai realizuota žaidimo aplinka. Vaizdą ir matymo kampą ekrane galite keisti tiesiog pirštais, ir tai vyksta taip greitai, o vaizdas toks kokybiškas, kad dar prieš metus tokį įsivaizdavome tik galingame kompiuteryje su kelis tūkstančius kainuojančia vaizdo plokšte. Dabar visa tai veikia tiesiog planšetėje.

„Sukuriate savo prisijungimą ir galite žaidimą žaisti bet kuriuo įrenginiu. Pradėję planšetiniame kompiuteryje ir išsaugoję savo progresą galite prisijungti mobiliajame telefone ir tęsti, pavyzdžiui, kol važiuojate troleibusu. Šiuo metu žaidimas jau veikia „Apple" telefonuose, tačiau netrukus bus ir „Android“, – pasakojo parinkdamas žaidėjus ir rodydamas, kaip vykdoma misija, „Game Insight“ atstovas Aleksejus Lutochinas.

Šiek tiek pažaidęs padariau dvi išvadas. Pirmoji – yra žmonių, kurie turi gerą darbą. Antroji – kažkaip reikia užtikrinti, kad visi tie įrenginiuose su bet kokia operacine sistema galintys bėgioti mutantai nepersikraustytų į realybę.

Buvo ir trečia išvada apie tai, kad ir vėl pasaulyje garsinamės kaip aštriadančiai mutantų tiekėjai, bet jos nepadariau. Sutrukdė „Game Insight“ merginos įteikti mėtiniai saldainiukai su linkėjimais lietuviškai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.