„Samsung Knox“ griauna mitą apie nesaugius „Android" telefonus

Apie mobiliųjų įrenginių apsaugą galime kalbėti ilgai ir nuobodžiai, tačiau tai yra viena tų sričių, kurioje derėtų ir imtis veiksmų. Jei norite, jog jūsų įmonės duomenys darbuotojams suteikiamuose telefonuose būtų saugūs, pasirūpinkite tuo patys. Net ir sumaniausias darbuotojas gali atsidaryti užkrėstą elektroninio laiško priedą arba spustelėti ant žalingos įrenginiui nuorodos.

Daugiau nuotraukų (1)

Eimantas Mikšys

Mar 13, 2015, 3:25 PM, atnaujinta Jan 10, 2018, 1:15 PM

Kalbant apie telefonų saugumą dažniausiai teigiama, jog „iPhone“ bei „BlackBerry" telefonai yra saugiausi, į juos sunkiausia įsilaužti, o štai „Android“ susiduria su rimtomis saugumo spragomis. Natūralu, tokioms įmonėms kaip „Samsung" tai nepatinka, todėl kompanija siūlo sprendimą „Knox“ – taip ji siekia sugriauti mitą apie nesaugius „Android" telefonus, darbdaviams suteikti patikimą įrankį ir patekti į meilės trikampį šalia obuolio ir gervuogės.

Padėtis gerėja

Nors apie „Knox“ kalbama su tam tikra juntama pagarba, abejonių kelia apie programos pritaikomumą sklandantys gandai.

2013-aisiais pasirodžius pirmajai versijai joje buvo rasta saugumo spragų, be to, ji nebuvo suderinta su daugeliu „Samsung“ įrenginių. Maža to, buvo kalbama, jog naudodamiesi „Knox“ vartotojus šnipinėja JAV Nacionalinės saugumo agentūros darbuotojai.

Gali būti, jog šios kalbos prisidėjo ir prie sąlyginai nedidelio jos naudotojų skaičiaus – iš 87 milijonų įrenginių, kurie buvo suderinti su „Knox“, tik kiek mažiau nei 2 milijonai vartotojų išbandė šios programos privalumus.

Vis dėlto „Samsung“ išleido ir naują „Knox“ versiją, kurioje, kaip teigia įmonė, spragos buvo užkamšytos. Be to, kartu su „Android 5.0“ versija „Lollipop“ šios programos naujausią versiją turėtų gauti ir visi platformos naudotojai. „Knox“ programinė įranga telefone turėtų atsisiųsti kartu su atnaujinimu, jei telefonas palaiko naujesnę nei „Android 4.3“ versiją.

Apsaugokite duomenis

Pirkdami naują „Samsung“ įrenginį greičiausiai rasite jau gamintojo įdiegtą „Knox“ programą. Naudodamiesi ja slaptažodžius galite atskirti ir apsaugoti darbo erdvę ir asmenines programas. Jei pasirinksite naudoti „Knox EMM“ sistemą, kuri pagrįsta debesies technologija, galėsite valdyti įrenginius, jų aplikacijas ir vartotojų aplinką per atstumą. Tai nemokama paslauga, kurią galite įdiegti į savo įmonės IT infrastruktūrą.

Samsung Knox Apps“ programėlių parduotuvėje (mažasis „Google Play“ parduotuvės brolis) aptinkama daugiau nei tūkstantis saugių ir patvirtintų programėlių, kurias drąsiai galite įsidiegti savo telefone – jos jau bus patikrintos gamintojo.

Darbuotojo asmeninėje aplinkoje iš anksto bus parengta naudoti kontaktų, kalendoriaus, telefono, naršyklės, fotoaparato ir el. pašto programėlių kolekcija. Gera žinia verslui ta, jog nesvarbu, ar naudojate savo įmonės sukurtas programėles, ar pirmaujančias rinkoje verslo bei produktyvumo programėles, „Knox EMM“ padės pasirinkti, ką leidžiate arba draudžiate darbuotojams atsisiųsti.

Pagalba darbuotojams

Verslo informacijos saugumas lygiai taip pat svarbus kaip ir šalies gynyba. „Knox“ yra pirmoji gynybos nuo kenkėjiškų atakų linija, šiuo metu veikianti JAV Gynybos departamento tinkluose. Darbuotojų prisijungimas prie jūsų įmonės sistemos gali reikšti ne tik šaunų pavaldinio darbą, bet ir tai, kad jis nuolatos pažeidžiamas.

Verslo duomenys apsaugomi naudojant įrenginio šifravimą bei „SmartCard“ autentifikavimą. Rekomenduojama apsaugoti perkeliamus duomenis programų VPN ir šifravimo kodais. Tokiu būdu, jei telefonas būtų pavogtas, per atstumą galėsite ištrinti įrenginio duomenis ir pasinaudoti „Knox“ privalumu – duomenų atkūrimo po vagystės paslauga.

Apibendrinant – „Knox" tikrai įdomi ir konkurencinga programinė įranga, kurią pritaikyti gali kiekvienas savo versle. Tik turėtumėte suskubti, jei jūsų darbuotojai atsineša savo mobiliuosius įrenginius ar kompiuterius į darbą, – jie bus potencialus taikinys piktavaliams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.