Antivirusinė programa save palaikė kenkėju

Kompanijos „Panda Security“ antivirusinės programos komponentuose įsivėlus klaidai, nuo kenkėjų turintis saugoti produktas pats save palaikė žalingu. Įmonė pranešė išleidusi klaidos pataisymą ir įspėjo, kad jo neįdiegus bei perkrovus kompiuterį gali kilti papildomų sunkumų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 17, 2015, 1:16 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 5:43 PM

Kai kurie vartotojai nurodė, kad dėl šios klaidos jų kompiuteriai apskritai nustojo veikti, skelbia BBC.

„Klaida buvo kaipmat ištaisyta, pataisymai automatiškai įdiegti į visus produktus, kurie galėjo būti paveikti. Vis dėlto, tam tikrais atvejais incidentas galėjo likti neišspręstas“, – nurodė kompanija.

Vartotojams, kurie susidūrė su nepatogumais, patariama kreiptis į „Panda Security“ specialistus. Pagalba jiems suteikiama tiesioginėmis konsultacijomis.

Kompiuterinio saugumo ekspertas Alanas Woodwardas iš Surėjaus universiteto pastebėjo ironiją: „Pirmas dalykas, ką daro žmonės kilus problemoms, – kompiuterio perkrovimas. Tačiau šiuo atveju, panašu, tai būtų neteisingas veiksmas.“

Anot A.Woodwardo, vartotojai mažiausiai tikisi, kad kompiuteriui problemų sukels programinė įranga, turinti jį saugoti. Tad šis atvejis – ne pati geriausia reklama „Panda Security“ komandai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti