Lietuvio piešinys gali tapti „Google“ logotipu

Į Airijoje vykstančio konkurso „Google 4 Doodle“ finalą pateko 12-mečio Jono Gumbelevičiaus piešinys. Jei jo darbas surinks daugiausia balsų, jis vienai parai taps „Google“ logotipu, kurį matys visi paieškos svetainės lankytojai Airijoje. Į konkurso finalą pateko ir dar vienos lietuvės, Paulinos Vilimaitės, darbas. 

Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Gasiulis

Mar 17, 2015, 6:52 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 4:43 PM

Minėto konkurso tema – „Mano tobula diena“. Šeštoje klasėje besimokančiam Jonui įsimintiniausia diena buvo, kai prieš trejus metus gimė jo sesuo Viktorija – būtent tai jis ir įamžino piešinyje. Balsuoti už jo darbą galite paspaudę šią nuorodą (iš vieno kompiuterio galima skirti vieną balsą).

Lrytas.lt skaitytojai pastebėjo, kad kitoje grupėje dėl laimėtojo vardo kovoja dar viena lietuvė: P.Vilimaitė nupiešė logotipą kosmoso tema. „Mano tobula diena būtų nukeliavus į kosmosą. Norėčiau tyrinėti galaktiką ir pasivaikščioti Mėnulyje“, – teigia ji. Balsuoti už ją galite čia.

Balsavimas vyks iki kovo 20 dienos, o nugalėtoją „Google“ paskelbs balandžio 20 dieną.

J.Gumbelevičiaus tėtis, taip pat Jonas Gumbelevičius, teigė, kad tai – jau antras kartas, kai sūnus dalyvauja „Google 4 Doodle“ konkurse. Praėjusiais metais jis taip pat buvo patekęs į savo amžiaus grupės finalą.

„Jonukas turi daugybę užklasinių pomėgių – jis yra aktyvus krepšininkas, žaidžia lietuviškoje krepšinio akademijoje „BC Tauras“, rašo pasakas, piešia, lanksto origami, mezga, dainuoja“, – vardijo pašnekovas, su šeima į Airiją persikraustęs 2004 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.