Kauno sporto halėje sportbačius pakeis optinės pelės

Tūkstančiai žaidėjų, elektroninio sporto entuziastų, profesionalų ir juos palaikančių sirgalių jau balandžio mėnesį sugužės į Kauno sporto halę, kur vyks kasmetinis žaidimų mėgėjų renginys. Tikimasi, kad šįkart jis pritrauks rekordinį dalyvių skaičių, o legendinėje arenoje varžysis net tik lietuviai, bet ir svečiai iš užsienio šalių.

„InfoShow LAN Party“ nėra išskirtinai e. sportui dedikuotas renginys. Jame reguliariai dalyvauja įvairiausių žaidimų gerbėjai.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
„InfoShow LAN Party“ nėra išskirtinai e. sportui dedikuotas renginys. Jame reguliariai dalyvauja įvairiausių žaidimų gerbėjai.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 24, 2015, 4:01 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 9:22 AM

Balandžio 17–19 dienomis vyksiantis renginys „InfoShow LAN Party ’15“ yra visą miestą į studentišką šėlionę įtraukiančio KTU Informatikos fakulteto festivalio „InfoShow“ dalis. „LAN Party“ savaitgaliai tapo viena tvariausių šio festivalio tradicijų, tačiau šiemet kompiuterinių žaidimų mėgėjai nebetelpa universiteto patalpose ir keliasi į Kauno sporto halę.

Grumsis šimtai kiberatletų

„Milžiniškas susidomėjimas žaidimų turnyrais ir elektroninio sporto kultūra verčia organizatorius ieškoti naujų erdvių. Prieš ketverius metus renginyje sulaukėme 100 žmonių, o pernai dalyvių skaičius jau viršijo 600. Elektroninio sporto kultūra tampa vienu didžiausių fenomenų, o mes džiaugiamės galimybe organizuoti vieną reikšmingiausių įvykių Lietuvos e. sporto arenoje“, – sakė vienas iš „LAN Party“ organizatorių Ridas Bušmanas.

75-ąjį gimtadienį atšventusios Kauno sporto halės sienos regėjo daugybę sporto įvykių, tačiau tiek kompiuterinės įrangos joje dar nebuvo nė karto. Kiekvienas turnyro dalyvis atsineš asmeninį kompiuterį, o renginys virs savotiška IT paroda. Mechaninės klaviatūros, garsą slopinančios ausinės ir naujausių technologijų prigrūstos kompiuterinės pelės – įranga, kuri virtualiose varžybose tokia pat svarbi, kaip patogi avalynė krepšinyje.

Planuojama, kad „InfoShow LAN Party '15“ pagerins ne tik dalyvių, bet ir išdalintų prizų rekordą. Rudenį vykusio „BETA LAN“ metu prizinis fondas viršijo 3000 eurų, tačiau tai tebuvo apšilimas prieš pagrindinį renginį.

Dėl prizų šiemet susikaus pajėgiausios „League of Legends“, „Dota 2“ ir „Counter Strike: Global Offensive“ ekipos. Individualias šakas pasirinkę žaidėjai galės kautis dėl „StarCraft II“ ir „Hearthstone“ čempionų titulų. Organizatoriai žada, kad greta didžiųjų turnyrų vyks ir mažesnės rungtys, pavyzdžiui, konsolių gerbėjai galės išmėginti savo jėgas turnyro išvakarėse pasirodysiančiame „Mortal Kombat X“ žaidime.

Vienas žinomiausių Lietuvos žaidėjų Tomas „Karalius“ Špiliauskas įsitikinęs, kad augantis susidomėjimas e. sportu tėra įdomaus ir svaigaus kelio pradžia: „Lietuvoje žaidimų kultūra dar tik vejasi likusią Europą. Vokietijoje matome užpildomus futbolo stadionus ir parodų centrus, Lenkijoje vykstančių renginių metu į arenas susirenka dešimtys tūkstančių žiūrovų. Labai tikiuosi, kad vieną dieną tai pamatysime ir mūsų šalyje.“

Švies ir „Youtube“ žvaigždės

Organizatoriai pabrėžia, kad „InfoShow LAN Party“ nėra išskirtinai e. sportui dedikuotas renginys. Jame reguliariai dalyvauja įvairiausių žaidimų gerbėjai. Tai bene vienintelė vieta Lietuvoje, kur senų gerų žaidimų gerbėjai gali be vargo rasti partnerių „Quake“ kautynėms vietiniame tinkle ar „Heroes III“ sesijai prie vieno kompiuterio.

Progos paspausti ranką savo kolegoms nepraleidžia ir Lietuvoje ypač populiarių Wargaming.net žaidimų gerbėjai, savo žaidimo pranašumą aktyviai įrodinėja „Team Fortress II“ gerbėjai. O kur dar galimybė išmėginti populiarius konsolinius žaidimus ir stalo žaidimų turnyrai.

Išskirtinis šių metų „LAN Party“ bruožas – kontaktų mugė ir Lietuvoje sukurtų žaidimų paroda. Organizatoriai teigia, kad šiemet savanoriai skirs ypatingą dėmesį sirgaliams ir mėgėjams. Tik neseniai e. sportu susidomėję žiūrovai bus supažindinti su įvairių žaidimų taisyklėmis, o pavieniai žaidėjai gali tikėtis visokeriopos savanorių pagalbos rengiant mėgėjiškus turnyrus. Čia pat įsikūrę žaidimų kūrėjai demonstruos ir leis išmėginti naujausius mūsų šalyje sukurtus žaidimus.

Internetinės transliacijos – neatsiejama e. sporto dalis ir populiarumo garantas, tad „LAN Party '15“ organizatoriai sukvies ir Lietuvos interneto žvaigždes. Sporto halėje laukiami visi e. sporto komentatoriai, gyvų transliacijų autoriai ir internetinių laidų rengėjai.

„Šiuo metu e. sportas išgyvena ypatingą plėtros periodą, o ieškant šio fenomeno priežasčių dažniausiai nurodoma auganti interneto sparta. Mūsų nuomone, tai yra teisingas apibūdinimas, bet ne visi suvokia, kaip tai paveikė e. sportą. Taip, spartus internetas leido žaidėjams grumtis būnant namuose, tad dabar kiekvienas norintis treniruotis gali tai daryti kasdien, o jo partneriais taps pajėgūs varžovai iš viso pasaulio, bet vien to neužtenka. Pagrindinis bet kokio sporto sėkmės garantas – žiūrovai. Gyvos, visą parą pasiekiamos varžybų transliacijos, profesionalus komentavimas ir galimybė sekti kiekvieną mėgiamo kiberatleto žingsnį – visa tai e. sporto aistruoliams dovanojo spartus internetas ir šiuo atžvilgiu e. sportas yra unikalus. Tikimės, kad šiemet mūsų renginyje savo transliacijas rengs žymiausi Lietuvos „stream'eriai“, nes ši šventė yra ir jų nuopelnas“, – teigė organizacinio komiteto narys ir „Žaismo DNR“ bendraautorius Jonas Brazys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.