Lietuvos žaidimų kūrėjai metų tikslą pasiekė per tris mėnesius

Lietuvos žaidimų kūrėjų kompanija „TutoToons“ šią savaitę peržengė 10 milijonų parsisiuntimų ribą ir tokiu būdu dukart pagerino visų 2014 metų rezultatą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 24, 2015, 11:03 AM, atnaujinta Jan 8, 2018, 10:21 AM

Edukacinius žaidimus vaikams kuriančios įmonės vienas iš įkūrėjų Mantas Kavaliauskas teigė, kad nesitikėjo taip greitai pasiekti tokio parsisiuntimų skaičiaus: „2015 metų pradžioje mūsų žaidimus žaidė apie 5 milijonai žaidėjų visame pasaulyje, o per pastaruosius 3 mėnesius parsisiuntimų skaičius padvigubėjo. Tad šiandien jų yra net 10 milijonų! Ši riba buvo mūsų visų metų planas, kurį, akivaizdu, pagerinsime keleriopai.“

Populiariausi kompanijos žaidimai skirti 4–6 metų amžiaus mergaitėms: „Sweet Baby Girl Dream House“, „Sweet Baby Girl Clean Up Time“ ir „Sweet Baby Girl Daycare 2“. Rinkodaros atstovė Miglė Šaulytė teigė, kad žaidimai skatina vaikus padėti tėvams: „Tokie žaidimai skatina vaikus pažinti artimiausią aplinką, padeda suprasti tvarkos ir asmeninės higienos svarbą. Jie ima suvokti, kaip tokie darbai atliekami ir kodėl jie yra reikalingi, ilgainiui vaikai ima vis aktyviau padėti savo tėveliams taip lengvindami buitį.“

„TutoToons“ aktyvią savo veiklą pradėjo 2014 m. sausį ir nuo tada išleido jau daugiau nei 100 edukacinių žaidimų vaikams populiariausiose aplikacijų parduotuvėse. Ši kompanija užsiima ne tik žaidimų kūrimu, bet ir siūlo nemokamą „TutoToons“ žaidimų kūrimo platformą, kuri leidžia lengvai ir greitai susikurti žaidimą. Platforma skirta tiems, kurie nemoka programuoti, tačiau nori kurti savo žaidimus. Viskas, ką turi padaryti žaidimo kūrėjas, – tai sugalvoti žaidimo idėją ir nusipiešti žaidimo grafiką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.