Telefono apsauga už dyką: misija įmanoma

Daugelis pasaulio įmonių – tiek mažų, tiek pačių didžiausių – išleido milijardus tam, kad užtikrintų verslo informacijos saugumą kompiuteriuose. Visgi šiandien ir ateityje jų didžiausias Achilo kulnas bus duomenų apsaugojimas mobiliuosiuose įrenginiuose. Tai – prietaisai, kurių saugumu pasirūpinti sunku net ir geriausiems IT specialistams.

Išmaniųjų įrenginių apsaugos sprendimų yra daug ir daugelis jų – patikimi bei verti jūsų dėmesio.<br>123rf nuotr.
Išmaniųjų įrenginių apsaugos sprendimų yra daug ir daugelis jų – patikimi bei verti jūsų dėmesio.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eimantas Mikšys

Mar 29, 2015, 8:31 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 12:34 AM

Skirtingi įrenginiai bei menkas įmonių darbuotojų technologijų išmanymas verčia ieškoti efektyvių priemonių duomenų apsaugai.

Jei siekiate sutaupyti ir neketinate kurti brangių saugumo sistemų patys, tačiau norite būti ramūs, pateikiame jums sprendimus, kurie padės užtikrinti įrenginių saugumą ar bent jau sumažinti galimą žalą.

„Citrix XenMobile“

„XenMobile“ yra integruotas sprendimas, leidžiantis IT darbuotojams įmonėje apsaugoti ir valdyti mobiliuosius įrenginius, aplikacijas ir visą verslo turimą informaciją.

Įdomiausia, kad platforma leidžia nustatyti tam tikrus informacijos pasiekiamumo apribojimus, atsižvelgiant į mobiliojo įrenginio savininko pareigybes ar net buvimo vietą. Naudojantis „XenMobile“ darbuotojams nekils problemų dėl saugaus elektroninio pašto, interneto, dokumentų ar kitų įmonės aplikacijų pasiekiamumo.

„Airwatch“

Sprendimą sukūrusios įmonės verslo sprendimų direktoriaus Kevino Kiley teigimu, įmonėms būtina suprasti, kad informacija nėra saugi tol, kol ji nėra valdoma. Esą darbuotojai, naudodamiesi savo telefonais darbui, dažnai netyčia atsidaro įmonės elektroninį paštą, parsisiunčia prisegtus dokumentus ir įrašo juos neapsaugotuose įrenginiuose. Nevaldomas procesas palengvina darbą sukčiams – ypač, jei telefonas nėra užrakintas ir juo pasinaudoti gali bet kas.

Todėl „Airwatch“ platforma suteikia daug lankstumo organizacijai valdant mobiliuosius įrenginius, programėles, elektroninį paštą ir kitą turinį. Darbuotojams tereikia įvesti savo vartotojo vardą bei slaptažodį ir „Airwatch“ automatiškai sukonfigūruoja visus įrenginio nustatymus, aplikacijas ir kitą svarbią informaciją, atsižvelgiant į darbuotojo vaidmenį organizacijoje.

„Mobile Iron“

Niekam neturėtų būti paslaptis, kad darbdaviai tikrina tai, ką jų darbuotojai veikia darbo metu. Ne tik kompiuteriuose, bet ir mobiliuosiuose įrenginiuose. Tačiau tai nėra geriausias sprendimas, nes darbdaviai rizikuoja būti apkaltinti privatumo pažeidimais, o darbuotojai visada ras būdų pasislėpti ir apgauti savo vadovus. Deja, tai gali kainuoti duomenų praradimą – greičiausiai jie naudosis privačiais įrenginiais tiek įmonės darbams atlikti, tiek asmeniniams.

Todėl „Mobile Iron“ sprendimas leidžia ne tik apsaugoti jautrius duomenis ar valdyti programėles ir jų pasiekiamumą, bet ir pritaikyti saugumo reikalavimus (ne šnipinėjimo!) tiek verslo, tiek asmeniniams darbuotojų įrenginiams. Tai padės atskirti laisvalaikį nuo darbo, todėl turėsite vienu galvos skausmu mažiau.

Be to, platforma suderinama su pagrindinėmis operacinėmis sistemomis: „iOS“, „Android“, „Windows“ ir „BlackBerry“.

„Secure Mobility Platform“

Įmonė „Good Technologies“ siūlo dar vieną sprendimą įmonėms, taikančioms „atsinešk savo prietaisą“ (angl. Bring Your Own Device, BYOD) praktiką. Jo pagrindinis tikslas yra ne tik apsaugoti informaciją, bet ir išlaikyti darbuotojų produktyvumą. „Secure Mobility Platform“ sukuria takoskyrą tarp asmeninės ir verslo informacijos, todėl galite nesukti galvos dėl duomenų praradimo – darbuotojams bus paprasta naudotis telefonu.

„Samsung Knox“

Tai – mobiliosios apsaugos sprendimas „Samsung“ įrenginiams. Jis ypatingas tuo, kad apima ne tik programinę įrenginio dalį, tačiau ir techninę įrangą. Daugiapakopiai apsaugos standartai visiškai atitinka verslo poreikius: programa apsaugo įmonės tinklą nuo įsilaužimų, kenkėjiškų programėlių, virusų ar neautorizuotų prisijungimų.

Ko gero, tai – vienas geriausių sprendimų „Android“ įrenginių apsaugai. Jei darbuotojams suteikiate darbo telefonus, pirkdami naują „Samsung“ įrenginį su „Android“ operacine sistema, greičiausiai, rasite jau gamintojo įdiegtą „Knox“ programą.

Naudodami slaptažodžius galite atskirti bei apsaugoti darbo erdvę ir asmenines programas. Jei pasirinksite „Knox EMM“ sistemą, kuri pagrįsta debesies technologija, galėsite valdyti įrenginius, jų aplikacijas bei vartotojų aplinkas per atstumą.

Šie sprendimai – tik keletas iš daugelio pasaulio įmonių siūlomų variantų. Jums belieka išsirinkti geriausiai poreikius ir galimybes atitinkantį variantą. Atsižvelkite į įmonės darbuotojų visumą – kokiais įrenginiais jie naudojasi, ar dažnai jie prisijungia prie darbo sistemų savo prietaisais, o galbūt visą laiką naudojasi tik darbo telefonu? Atsakę į šiuos klausimus galėsite gerokai lengviau atsirinkti priimtiniausią sprendimą – jų daug ir daugelis yra patikimi bei verti jūsų dėmesio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?