„Windows 10“ atnaujinimas „piratinių“ kopijų legaliomis nepavers

„Microsoft“ pažadas, kad, išleidus „Windows 10“, ją galės įsidiegti visi vartotojai, net šiuo metu naudojantys nelegalias kopijas, buvo tarsi perkūnas iš giedro dangaus. Ar technologijų kompanija „piratus“ išties prilygins mokiems klientams? Nieko panašaus.

„Microsoft“ reikia vartotojų. Kuo daugiau. Ir korporacijos vadovas Satya Nadella tai puikiai supranta.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
„Microsoft“ reikia vartotojų. Kuo daugiau. Ir korporacijos vadovas Satya Nadella tai puikiai supranta.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-03-30 14:15, atnaujinta 2018-01-07 23:39

Netikėtą žinią prieš daugiau nei savaitę paskelbė „Windows“ padalinio vadovas Terry Myersonas. „Microsoft“ patvirtino jo žodžius – atnaujinimą gaus daugelis esamų „Windows 7“ ir „Windows 8“ operacinių sistemų naudotojų, net jei jų turimos kopijos nėra legalios. Šis pasiūlymas galios vartotojams visame pasaulyje.

„Kai kurios versijos neįtrauktos į nemokamą atnaujinimą – įskaitant „Windows 7 Enterprise“, „Windows 8/8.1 Enterprise“ ir „Windows RT/RT 8.1“, – nurodė kompanija.

Tokia buvo geroji žinia. Bet yra ir blogoji: atnaujinimas nelegalios operacinės sistemos kopijos nepavers teisėta.

„Nors kompiuterių su neoriginalia (angl. non-genuine) sistemos kopija naudotojai galės atsinaujinti į „Windows 10“, šis atnaujinimas nepakeis licencijos statuso. Neoriginalios „Windows“ versijos nėra platinamos „Microsoft“. Jos nėra tinkamai licencijuotos ir palaikomos „Microsoft“ ar patikimų partnerių. Jei įrenginyje įdiegta sistemos kopija buvo pripažinta neoriginalia ar nelicencijuota prieš atnaujinimą, šis įrenginys ir toliau bus tokiu laikomas po atnaujinimo“, – rašoma „Microsoft“ išplatintame pranešime.

Panašu, kad apie šiuos planus T.Myersonas užsiminė anksčiau nei buvo planuota, kadangi plačiau šio sprendimo kompanija nekomentuoja. Kas laukia „nulaužtų“ kopijų, kurios puikiai apsimeta legaliomis ir gauna saugumo atnaujinimus, savininkų? Jei visi jie pateks po didinamuoju stiklu, kiek laiko jiems bus suteikta susimokėti? Ar licencinis mokestis bus vienkartinis, o gal planuojama siūlyti prenumeratą? Ar kaina bus vienoda esamiems legalių ir nelegalių kopijų naudotojams?

Atsakymų į šiuos ir kitus klausimus tebelaukiama. Aišku viena: „Microsoft“ reikia vartotojų. Kuo daugiau. Nes jei ir kompiuterių savininkai nuo jos nusisuks, planšečių bei išmaniųjų telefonų traukinį besivejanti milžinė liks ant ledo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.