E.Musko žinutės „Twitter“ vertė – milijardas dolerių

Milijardieriui Elonui Muskui užteko parašyti vos 115 ženklų žinutę mikrotinklaraščių tarnyboje „Twitter“ ir jo vadovaujamos kompanijos „Tesla“ vertė padidėjo net 900 mln. dolerių.

Kai kurie apžvalgininkai svarsto, kad E.Musko užuomina gali būti susijusi su namų vartotojams skirtomis baterijomis arba ambicingu saulės baterijų projektu.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Kai kurie apžvalgininkai svarsto, kad E.Musko užuomina gali būti susijusi su namų vartotojams skirtomis baterijomis arba ambicingu saulės baterijų projektu.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 31, 2015, 4:27 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 9:20 PM

Ką tokio jis parašė, kad akcijų kaina vos per 10 minučių padidėjo beveik 4 procentais? Nieko konkretaus – tik daug žadančią užuominą apie naują „Tesla“ produktų liniją, kuri bus pristatyta jau po mėnesio.

„Svarbi nauja „Tesla“ produktų linija – ne automobilis – bus pristatyta mūsų Hawthorne'o dizaino studijoje ketvirtadienį 20 val., balandžio 30 dieną“, – paskelbė E.Muskas, minėtoje svetainėje turintis 1,9 mln. sekėjų.

Šiuo pranešimu pasidalijo tūkstančiai „Twitter“ narių, kurie puolė spėlioti, kas galėtų būti paslaptingasis naujas produktas.

Kai kurie apžvalgininkai svarsto, kad E.Musko užuomina gali būti susijusi su namų vartotojams skirtomis baterijomis arba ambicingu saulės baterijų projektu.

„Tesla“ Nevadoje stato didžiausią pasaulyje baterijų gamyklą, o investicijos į šį projektą siekia per 5 mlrd. dolerių. E.Muskas yra sakęs, kad jo tikslas yra atpiginti baterijų savikainą 30 proc. Kainoms pakankamai nukritus, energetikos pramonei būtų suduotas smūgis, nes gerokai daugiau namų ūkių galėtų elektra apsirūpinti patys ir jiems nebereikėtų jos pirkti iš kitų tiekėjų.

E.Muskas pirmuosius milijonus užsidirbo įkūręs mokėjimų kompaniją, kuri galiausiai susijungė su „PayPal“. Vėliau jis įsteigė „SpaceX“ – privačią kosmoso skrydžių ir tyrimų bendrovę, bei „Tesla“, kurios tikslas – išpopuliarinti elektromobilius. Nors šios kompanijos gaminamų automobilių kiekis nėra didelis, ji tapo sektoriaus pažiba dėl milžiniškos paklausos ir aukštos gaminių kokybės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.