JAV specialieji agentai prisivogė bitkoinų

Dviem buvusiems JAV specialiesiems agentams pateikti kaltinimai dėl didelio masto skaitmeninės valiutos vagystės bei investicijų liūdnai pagarsėjusioje virtualioje rinkoje „Silk Road“, praneša BBC.

Teigiama, kad agentai dalyvavo sudėtinguose bitkoinų sandoriuose, siekiant pasisavinti lėšų iš vyriausybės ir tyrimo objektų.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Teigiama, kad agentai dalyvavo sudėtinguose bitkoinų sandoriuose, siekiant pasisavinti lėšų iš vyriausybės ir tyrimo objektų.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 31, 2015, 12:38 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 9:53 PM

JAV teisingumo departamentas apkaltino Shauną Bridgesą pasisavinus daugiau kaip 800 tūkst. JAV dolerių virtualia bitkoino valiuta. Jo kolega Carlas Force kaltinamas pinigų plovimu bei sukčiavimu internetu. „Silk Road“, pagarsėjusi prekyba nelegaliomis narkotinėmis medžiagomis, po atliktų FTB ir kitų agentūrų pareigūnų reidų uždaryta dar 2013-aisiais.

„Silk Road“ interneto svetainei vadovavęs Rossas Ulbrichtas kaltu pripažintas vasarį – prokurorai nurodo, kad jis iš įvykdytų operacijų uždirbo maždaug 18 mln. dolerių bitkoino valiuta.

C.Force'as, dirbęs JAV Kovos su narkotikais administracijoje (DEA), buvo vienu iš tyrimą dėl „Silk Road“ veiklos vykdančių pareigūnų. Viena iš jo užduočių operacijos metu laikyta komunikacija su R.Ulbrichtu.

JAV teisingumo departamentas kaltina C.Force'ą „be valdžios žinios sukūrus paskyrų „Silk Road“ interneto svetainėje ir dalyvavus įvairioje nelegalioje veikloje, tikintis, kad ši atneš jam asmeninės finansinės naudos“. „C.Force'as dalyvavo sudėtinguose bitkoinų sandoriuose, siekiant pasisavinti lėšų iš vyriausybės ir tyrimo objektų. Vieno iš sandorių metu C.Force'as pardavė informaciją apie vyriausybės vykdomą tyrimą sekamam asmeniui“, – teigiama oficialiame Teisingumo departamento dokumente.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.