Pirmiesiems „Apple Watch“ laikrodžio pirkėjams teko nusivilti

„Apple Watch“ išmaniuosius laikrodžius jau galima užsisakyti, tačiau vos prasidėjus prekybai paaiškėjo, kad kompanija iš žadėtos produktų gamos pasiruošusi pristatyti vos kelis gaminius.

Išankstinė prekyba „Apple Watch“ laikrodžiais vyksta tik kompanijos interneto parduotuvėje.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Išankstinė prekyba „Apple Watch“ laikrodžiais vyksta tik kompanijos interneto parduotuvėje.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 10, 2015, 5:45 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 3:01 AM

Išankstinė prekyba šiais gaminiais vyksta tik „Apple“ interneto parduotuvėje.

Praėjus šešioms valandoms nuo užsakymų pradžios, vienintelis modelis JAV, kurį pirkėjai gali gauti iš anksto skelbtu laiku, nuo balandžio 24 iki gegužės 8 dienos, yra nerūdijančio plieno korpusą turintis „Apple Watch“ su juoda apyranke. Jo kaina – 649 doleriai. Visus kitus modelius žadama pristatyti ne anksčiau kaip po 6 savaičių ar net liepos mėnesį, skelbia Mashable.com.

Panaši situacija ir kitose šalyse.

Ar „Apple Watch“ paklausa išties tokia didžiulė? Vargu: vartotojai „Twitter“ skelbia, kad dalies modelių pristatymas po 6 savaičių buvo žadamas vos prasidėjus prekybai.

„Apple“ parduotuvėse šio gaminio artimiausiu metu nebus – kol kas išmanųjį laikrodį galima užsisakyti tik internetu.

Kuo jis ypatingas?

Kaip ir konkurentų gaminiai, šis laikrodis gali rodyti įvairiausią aktualią informaciją (laikas, orai, įvykiai, žinutės, jūsų širdies ritmas ir t.t.). Laikrodyje galėsite pamatyti bet kokį pranešimą, kokį gali parodyti ir „iPhone“, be to, jame veikia balso asistentas „Siri“.

Taip pat jame įmontuotas mikrofonas ir garsiakalbis, taigi laikrodžiu galėsite atsiliepti į skambučius. Beje, bendrauti bus galima dar vienu, nauju būdu: kitam tokio laikrodžio savininkui vartotojai galės siųsti piešinukus – tai, ką jie nupieš savo laikrodžio ekrane, bus tiksliai atvaizduota kitame laikrodyje.

Įrenginys galės priminti, kad per ilgai sėdite ir paragins pasivaikščioti, o kas savaitę pateiks sveikatingumo ataskaitą.

Dar viena svarbi funkcija: „Apple Watch“ susiejus su virtualia pinigine, laikrodžiu bus galima atsiskaityti už prekes ir paslaugas – tereiks jį pridėti prie specialaus aparato.

Trumpai sakant, išmaniuoju laikrodžiu bus galima atlikti didelę dalį dalykų, kuriuos šiandien atliekame išmaniuoju telefonu.

„Apple“ žada, kad, vidutiniškai naudojant, laikrodžio baterija be įkrovimo atlaikys 18 valandų.

Pigiausias „Apple Watch Sport“ su aliuminio rėmu kainuoja nuo 349 iki 399 dolerių, o įprasti “Apple Watch“ iš nerūdijančio plieno – nuo 549 iki 1,1 tūkst. dolerių.

Prabangiojo „Apple Watch Edition“ kainos prasideda nuo 10 tūkst. dolerių. Šis riboto leidimo įrenginys turi 18 karatų auksinį rėmelį. 

Laikrodžius pirmiausia galima įsigyti JAV, Australijoje, Kanadoje, Kinijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Honkonge, Japonijoje ir Didžiojoje Britanijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.