IBM veržiasi į sveikatos apsaugos technologijų sritį

JAV technologijų milžinė „International Business Machines Corp“ (IBM) pranešė pradėjusi bendradarbiauti su „Apple“, „Johnson & Johnson“ ir „Medtronic Inc“ bei įsigijusi bendrovę „Watson Health“, registruojančią vartotojų medicininius duomenis. IMB siekia įsilieti į šiuo metu vis dar sudėtingą sveikatos priežiūros sferą ir sukurti strategiją, padėsiančią analizuoti iš kitų įmonių, pavyzdžiui, „Twitter Inc“ ar „Weather Channel“, gaunamus duomenis.

IBM ketina analizės ir sveikatos priežiūros sritį iškelti į naujas aukštumas bei pateikti vartotojams naujos kartos programėlių.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
IBM ketina analizės ir sveikatos priežiūros sritį iškelti į naujas aukštumas bei pateikti vartotojams naujos kartos programėlių.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 14, 2015, 10:14 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 9:24 PM

Bendrovė ketina analizės ir sveikatos priežiūros sritį iškelti į naujas aukštumas bei pateikti vartotojams naujos kartos programėlių, praneša „Dow Jones“.

Naujuoju projektu norima išreikšti naują technologijų įmonių ir medicinos paslaugų tiekėjų nuomonę: laiku surenkama informacija apie pacientus gali suteikti nemažai vertingos informacijos ir suteikti naujų galimybių verslui. Pavyzdžiui, „Watson Health“ nori surinkti ir suklasifikuoti didžiulį kiekį skirtingų duomenų apie vartotojų sveikatą ir jiems pateikti asmeniškai pritaikytas sveikatos apsaugos programas, galinčias padėti išvengti ligų ar sumažinti medicinos išlaidas.

Pagal susitarimą, „Johnson & Johnson“ bei „Medtronic" teks dalis IBM gaunamų pajamų nuo parduotų programėlių. „Apple“ pajamų dalis teks už jos prekybos platformoje „App Store“ įvykdytus pardavimus.

Panašių tyrimų sveikatos apsaugos srityje imasi ir projektas „Optum Labs“, padedantis bendradarbiauti tokioms JAV institucijoms kaip „UnitedHealth Group“ bei „Mayo Clinic“. Projekto metu tyrėjai analizuoja klinikinius ir draudimo įmonių pateikiamus duomenis, ieškodami įvairių mikroskopinių šablonų, galinčių suteikti informacijos apie ankstyvuosius įvairių ligų rodiklius ir padėti pritaikyti pacientams individualų gydymą.

Panašaus tikslo siekiama ir JAV prezidento Baracko Obamos paskelbta iniciatyva „Precision Medicine“, padėsiančia sujungti turimus genetinius ir sportuojančių žmonių duomenis, registruojamus išmaniųjų įrenginių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.