„YouTube“ neveiks iki 2012 m. pagamintuose įrenginiuose

Kompanija pranešė, kad keičia savo programos API ir dėl to „YouTube“ programėlė nustoja veikti didžiojoje dalyje iki 2012 m. pagamintų ir neatnaujinančių savo operacinės sistemos išmaniųjų įrenginių. Kai kurių jų savininkai galės matyti turinį prisijungę per interneto naršyklę, tačiau tie nelaimėliai, kurie turi, pavyzdžiui, antros kartos „Apple TV“ ar kokį senesnį išmanųjį televizorių, bus priversti arba užmiršti paslaugą, arba pirkti naują įrenginį.

Pajuodęs „YouTube“ ekranas milijonams paskelbs, kad metas keisti techniką.<br>„123rf.com“ nuotr.
Pajuodęs „YouTube“ ekranas milijonams paskelbs, kad metas keisti techniką.<br>„123rf.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Apr 21, 2015, 7:17 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 6:26 AM

Manoma, kad visame pasaulyje „YouTube“ dėl atnaujinimo taps neprieinama milijonų senesnių įrenginių savininkams. Savo sprendimą „Google“ aiškina noru įgalinti geresnes paslaugas, tokias kaip vaizdo filmukų žymėjimas, komentarai, RSS perspėjimas, ekrano vaizdo fiksavimas ir t.t.

Labiausiai dėl to nukentės „Apple“ įrenginių, kurių operacinė sistema senesnė negu „iOS 7“, savininkai.

„Jei jūsų įrenginys palaiko „iOS 7“ ir naujesnę sistemą, galite iš „AppStore“ parsisiųsti naują „YouTube“ programėlę. Jei nepalaiko, „YouTube“ vaizdus matysite pasiekę svetainę m.youtube.com per interneto naršyklę.

Trečios kartos „Apple TV“ savininkai matys kanalą atnaujinę programinę įrangą, o antros kartos „Apple TV“ ir senesnių „iOS“ įrenginių savininkams kol kas nenumatyta galimybė savo įrenginiuose matyti „YouTube“, – pranešama apie išjungimą įspėjančiame vaizdo filmuke, kurį mato kiekvienas, prisijungęs prie „YouTube“ iš įrenginio, kuris bus išjungtas.

Dar blogiau, kad dėl šio atnaujinimo daugelis senesnių išmaniųjų televizorių ir žaidimų kompiuterių savininkai neteks galimybės žiūrėti „YouTube“. Nustos veikti „YouTube“ programėlė ir senesniuose išmaniuose „Sony“ bei „Panasonic“ „Blu-ray“ grotuvuose, „Google TV“ įrenginiuose, kurie nepalaiko „Adobe Flash“ arba HTML5 formatų.

Iš esmės „YouTube“ užtikrintai bus prieinama tik daugelyje 2013 m. ir vėliau pagamintų išmaniųjų televizorių, grotuvų, žaidimų kompiuterių bei kitų išmaniųjų įrenginių.

Kol kas senesnių įrenginių savininkai vaizdo medžiagą gali žiūrėti, tačiau jau nuo gegužės pradžios jie galės matyti tik įspėjamąjį vaizdo filmuką, o artėjant vasarai visos seną API naudojančios programėlės bus išjungtos.

Žinant, kad daugelis žmonių televizorius keičia kas aštuonerius metus, o gal ir rečiau, naujiena gana liūdna. Ypač tiems, kas investavo krūvą litų į „amžinai veiksiantį“ naujausią išmanųjį televizorių kokiais 2011 m.

Nors gamintojai buvo įspėti jau prieš gerą mėnesį, tad tie, kurie tikrai nori, turi laiko programėlei atnaujinti. O kitiems bus aiškus priminimas – technikos ateičiai niekas neperka, nes vis tiek atsiras tai, kas privers ją keisti greičiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.