Lietuvės idėja „Ericsson“ konkurse įvertinta 25 tūkst. eurų

Tarptautinis pripažinimas ir 25 000 eurų čekis tolimesniam verslo vystymui. Tokiais pasiekimais gali didžiuotis KTU studentė Jolita Kiznytė, kurios kartu su partneriu Markos Welker kurtas savęs tobulinimo platformos „Blendlee“ projektas balandžio vidury Stokholme nuskynė tarptautinio konkurso „Ericsson Innovation Awards 2015“ finalo laurus.

Nugalėtojų komanda su sunkiai iškovotu prizu. malonu, kad lietuviai ne visada lieka antrais.<br>KTU archyvo nuotr.
Nugalėtojų komanda su sunkiai iškovotu prizu. malonu, kad lietuviai ne visada lieka antrais.<br>KTU archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 21, 2015, 5:57 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 6:38 AM

Vertinimo komisiją sudarė bendrovių „Ericsson“, „Esomar“ vadovai, Yorko universiteto (Jungtinė Karalystė) ir „Tele 2“ atstovai. Kiekvienai konkurso komandai buvo skirta 10 minučių. Iš jų vos trys minutės inovacijos ir jos veikimo principų pristatymui. Likusios 7 – komisijos narių klausimams.

„Didžiausias iššūkis buvo per tris minutes šešių teisėjų tarybai paaiškinti mūsų platformos veikimo principą ir jos vertę vartotojams bei tuo sudominti teisėjus, kurie yra įvairių sričių ekspertai ir potencialūs investuotojai“, – įspūdžiais apie finalinį iššūkį dalijosi Jolita Kiznytė.

Tačiau lietuvaitė ir jos partneris Marcosas Welkeris nepasišiukšlino ir jų darbas pripažintas inovatyviausiu šių metų projektu.

Teisėjai apie platformą „Blendlee“ ir jos kūrėjus atsiliepė kuo šilčiausiai:

„Komanda puikiai pasidarbavo sukurdama platformos koncepciją, paremtą mokymosi visą gyvenimą idėja. Sujungus funkcijas, padedančias stiprinti motyvaciją, tobulinti save, atrasti asmenines galias, surasti aukštos kokybės virtualų mokymosi turinį, ši idėja pademonstravo inovatyvų požiūrį į šiuolaikinį mokymąsi ir savęs tobulinimą.“

„Blendlee“ – individualus mokymas kiekvienam

M.Welkerio ir J.Kiznytės sukurtas projektas yra paremtas mišraus mokymosi metodu (angl. „blended learning“), kuris padeda sujungti virtualius mokymosi metodus ir žmogiškąjį faktorių.

Pagrindinis platformos įrankis yra vartotojų savęs vertinimo ir interesų sričių nustatymo testas, kurį atlikus algoritmo pagalba generuojamas individualus mokymosi planas vartotojui. Taip pat bus sukurta virtuali neoficialaus ugdomojo vadovavimo (koučingo) bendruomenė patirčių bei žinių dalijimuisi.

„Nuo pat pradžių turėjome idėją sukurti įmonę, kurios misija – palikti pozityvų pėdsaką šiuolaikinėje globalioje visuomenėje. Sunkiai dirbome kurdami strategiją, padėsiančią spręsti esmines problemas, todėl esame tikri, kad „Blendlee“ idėja gali pagerinti žmonių gyvenimą daugelyje sričių,“ – sako J. Kiznytės partneris M. Welkeris.

„Ericsson“ pripažinimas tapo svariu argumentu ateities investicijų pritraukimui. Laimėtus pinigus investuosime į pirmųjų darbuotojų samdymą ir pradinius platformos vystymo darbus. Artimiausioje ateityje planuojame atidaryti įmonę,“ – ateities planais jau drąsiau dalijasi Jolita.

„Visiems studentams noriu palinkėti nebijoti „išlipti“ iš „komforto zonos“ ir dalintis savo idėjomis, nors iš pradžių jos ir atrodo visiškai beprotiškos. Ši sėkmė mane dar kartą paskatino nenustoti domėtis naujais dalykais ir mokytis iš kiekvienos patirties – tai „Blendlee“ filosofija, kuri tapo ir viena svarbiausių mano gyvenimo tiesų,“ – sako Jolita Kiznytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.