Pirmajam „Youtube“ filmukui – 10 metų. Jo kūrėjui – 140 mln.

Autentiška iškasena interneto priešistorės kloduose.
Autentiška iškasena interneto priešistorės kloduose.
Daugiau nuotraukų (1)

technologijos.lt

2015-04-24 16:45, atnaujinta 2018-01-06 00:03

Tai buvo diena, kuomet vienas „Youtube“ įkūrėjų Jawedas Karimas į savo sukurtą portalą įdėjo pirmąjį filmuką. Greičiausiai dabar tų banalių kadrų, kur jis stovi zoologijos sode ir kažką vapą prieš dramblių narvą, žmogus net gėdytųsi. Tačiau tą 2005 m. balandžio 23 d.šie kadrai paskelbė, kad prasidėjo nauja „Youtube“ era ir amžiams su visais drambliais įėjo į istoriją.

„Youtube“ jau 10 metų? „Youtube" tik 10 metukų? Apie šio kenalo įtaką pasauliui kalbėti kažin ar verta. Pakaks pamėginti prisiminti, kiek čia visko esam žiūrėję ir klausęsi. O kiek dar nepamatyta ir nepaklausyta...

Galbūt simboliškiausia bus tokia proga imti ir pažiūrėti tą 19-os sekundžių trukmės beprasmį Jawedo filmuką „Me At The Zoo“ (Aš – zoologijos sode). Per tuos dešimt metų ir vieną dieną šis filmukas peržiūrėtas apie 21 mln. kartų, tad negėda pridėti dar kelių savo peržiūrų. Pirmas yra pirmas ir niekas neturi teisės smerkti nugalėtojo.

O Jawedas tapo būtent nugalėtoju. Dėl to dabar jis gali džiaugtis apie 140 mln. JAV dolerių kapitalu, o mes ko gero kasdien žiūrėti „Youtube“.

Beje, vienas dalykas pasikeitė nedaug – ir dabar dažniausiai žiūrime beprasmius filmukus apie nieką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.