„Windows 10“ veiks „iOS“ ir „Android“ programėlės

„Windows“ mobiliųjų įrenginių savininkai ilgą laiką jautė programėlių badą. „Microsoft“ užsimojo nutraukti patyčias dėl menkos mobiliųjų aplikacijų pasiūlos ir sukūrė įrankius, kurie programuotojams leis lengvai pritaikyti „iOS“ ir „Android“ aplikacijas naujajai „Windows 10“ operacinei sistemai. Ir tai dar ne viskas.

Bene geriausia žinia programuotojams – į „Windows Store“ parduotuvę įkeltos programėlės bus suderinamos su visais „Windows 10“ įrenginiais: telefonais, planšetėmis, nešiojamaisiais ir hibridiniais kompiuteriais, net žaidimų konsolėmis.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Bene geriausia žinia programuotojams – į „Windows Store“ parduotuvę įkeltos programėlės bus suderinamos su visais „Windows 10“ įrenginiais: telefonais, planšetėmis, nešiojamaisiais ir hibridiniais kompiuteriais, net žaidimų konsolėmis.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 30, 2015, 12:49 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 9:15 AM

„Microsoft“ iš viso sukūrė keturis įrankius, kurie, tikimasi, padės auginti mobiliųjų programėlių skaičių.

Pirmasis buvo pristatytas anksčiau šįmet parodoje „Mobile World Congress“. Tai – įrankis, leidžiantis interneto svetainių kūrėjams pristatyti tinklalapius programėlių pavidalu. Kitaip sakant, sukuriama programėlė, kuri leidžia greičiau pasiekti ir patogiau naršyti svetainėje.

Antroji naujiena – programuotojai galės pritaikyti jau sukurtas „Windows“ programas naujajai operacinei sistemai ir įkelti jas į „Windows Store“ parduotuvę, nesvarbu, kokia technologija jos buvo sukurtos. Kitaip nei tradicinės „Windows“ programos, užtikrinama, kad šios aplikacijos įsidiegs, atsinaujins ir pasišalins iš kompiuterio švariai, t.y. nepalikdamos nereikalingų šiukšlių ar pėdsakų. Tad vartotojai galės išbandyti naujas programas nesijaudindami dėl kompiuterio apkrovimo nereikalingais duomenimis.

Dar du nauji įrankiai skirti „Android“ ir „iOS“ programėlių kūrėjams. „Islandwood“ leis į „Windows 10“ aplinką nesunkiai perkelti „iOS“ pritaikytas programėles. Kai kurie programėlių kūrėjai jau galėjo išbandyti šį įrankį, pavyzdžiui, kompanijos „King“ žaidimas „Candy Crush Saga“ buvo vienas pirmųjų, tokiu būdu perkeltas į „Windows Phone“ aplinką. „King“ programuotojai teigia, kad jiems reikėjo pakeisti tik kelis procentus kodo tam, kad programėlė būtų pilnai pritaikyta „Windows Phone“ įrenginiams.

„Astoria“ – dar paprastesnis būdas pritaikyti egzistuojančias „Android“ programėles „Windows“ aplinkai. „Windows Mobile“ (taip oficialiai vadinsis mobiliesiems įrenginiams, kurių ekrano įstrižainė neviršija 8 colių, skirta operacinė sistema) turės specialų priedą, kuris leis naudoti „Android“ programėles, sukurtas „Java“ ir C++ kalbomis. Kitaip nei „iOS“ atveju, „Android“ programuotojams jokių esminių pokyčių atlikti nereikės – užteks įkelti .apk failą ir paskelbti programėlę „Windows Store“ parduotuvėje. Su apribojimais susidurs tik uždarojo kodo programėlės, paremtos „Google Mobile Services“ (pvz., tos, kurios naudojasi „Google" teikiamomis geolokacijos, pirkimų ir kitomis paslaugomis).

Bene geriausia žinia programuotojams – į „Windows Store“ parduotuvę įkeltos programėlės bus suderinamos su visais „Windows 10“ įrenginiais: telefonais, planšetėmis, nešiojamaisiais ir hibridiniais kompiuteriais, net žaidimų konsolėmis.

Esami „Windows 7“ ir „Windows 8“ įrenginių naudotojai galės nemokamai pereiti prie „Windows 10“. Kompanija naujajai operacinei sistemai kelia ambicingą tikslą: per 2–3 metus pasiekti milijardą vartotojų.

„Windows 10“ oficialiai turėtų būti išleista šių metų vasarą.

Parengta pagal Arstechnica.com inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.