Programišiai įsilaužė į Trakų teismo tinklalapį

Pirmadienį Lrytas.lt skaitytojai pranešė, kad programišiai įsilaužė į Trakų rajono apylinkės teismo interneto svetainę adresu Traku.teismas.lt.

Nulaužta Trakų rajono apylinkės teismo interneto svetainė.
Nulaužta Trakų rajono apylinkės teismo interneto svetainė.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Gasiulis

May 4, 2015, 12:16 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 1:49 AM

Joje nuo ryto buvo matomas vienintelis užrašas, kurį paliko programišiai: „HACKED BY Cyb3r_Madness & VDP“. Taip pat ekrane buvo kartojamas vaizdelis, kaip parduotuvėje sukiojasi programišiumi apsimetantis vyriškis, esą atakuojantis įvairias JAV institucijas. Po kelių valandų įsilaužėlių atlikti pakeitimai buvo pašalinti.

Teismo atstovai apie įsilaužimą sužinojo iš Lrytas.lt žurnalisto, taigi daugiau informacijos apie incidentą pateikti negalėjo. Domenas Teismas.lt priklauso Nacionalinei teismų administracijai (NTA). Šios institucijos atstovai taip pat aiškinasi situaciją.

„Pats domenas Teismas.lt veikia šiuo metu, kiek patikrino specialistai. Jo pagrindu yra sukurtas el. paslaugų portalas e.teismas.lt, jo veikla nesutrikusi. Taip pat šiame domene keli teismai buvo pasilikę savo svetaines – jos buvo sukurtos seniai ir dėl žmonių patogumo jų nenorėjo naikinti. Taigi jose galimai nebuvo užtikrintas pakankamas saugumo lygis“, – svarstė NTA Komunikacijos skyriaus vedėja Živilė Navickaitė-Babkin.

Ji pridūrė, kad naujoji Trakų rajono apylinkės teismo svetainė, integruota į visų Vilniaus apygardos teismų tinklalapį Vat.lt, veikia be sutrikimų. 

Panašu, kad tai yra lietuvių darbas, mat tie patys programišiai „nulaužė“ ir vienos Kauno įmonės interneto svetainę – joje buvo matomas analogiškas vaizdas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.