Apklausa: išmanusis jaunimas meilės ieško internete

Šiuolaikinis pasaulis negailestingas romantikams. Sutikti savo gyvenimo meilę gatvėje vis sunkiau, nes daugelis taip įnikę į išmaniuosius telefonus, jog nepastebi nei balos po kojomis, ką jau bekalbėti apie simpatiją kitoje gatvės pusėje. Nors akys telefonuose, tačiau širdys trokšta meilės, tad tenka mokytis naujų antrosios pusės paieškos taisyklių.

Tyrimas atskleidė, kad daugiau nei pusė respondentų, jau turinčių antrąją pusę, su ja susipažino būtent per pažinčių portalus ar kitus socialinius tinklus.<br>123rf nuotr.
Tyrimas atskleidė, kad daugiau nei pusė respondentų, jau turinčių antrąją pusę, su ja susipažino būtent per pažinčių portalus ar kitus socialinius tinklus.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-05-07 16:07, atnaujinta 2018-01-04 16:10

Duomenų rinkimo bendrovės „Norstat“ tyrimas parodė, kad net 60% šiuolaikinio jaunimo savo antrosios pusės ieško socialiniuose tinkluose – nes taip drąsiau ir daugiau šansų palikti gerą įspūdį.

Internetinės pažintys – greitesnis rezultatas

Tyrimas atskleidė, kad daugiau nei pusė respondentų, jau turinčių antrąją pusę, su ja susipažino būtent per pažinčių portalus ar kitus socialinius tinklus. Beveik du trečdaliai apklaustųjų teigė, kad savo draugų rate taip pat žino bent 1–2 poras, kurios santykius užmezgė internetu. Meilę radusieji internete nesigaili – net 4 iš 10 respondentų ir kitiems antrosios pusės rekomenduotų ieškoti socialiniuose tinkluose.

Šių tinklų populiarumas mylimųjų paieškose neatsitiktinis. Daugelis jaunų žmonių mano, jog čia bendravimas saugesnis. Pasak jų, pažintys internetu reikalauja mažiau drąsos kalbinant simpatiją (taip mano 65%) ir… net 61% apklaustųjų internetą laiko dideliu privalumu nutraukiant ryšius su netinkamu kandidatu.

Vertės internetinėse pažintyse jaunuoliai įžvelgia ir daugiau – tai galimybė atskleisti savo privalumus ir nuslėpti trūkumus, pokalbio metu geriau apgalvoti atsakymus, artimiau pažinti simpatiją (nagrinėjant jos profilį) ir svarbiausia – greičiau susirasti tinkamą kandidatą.

Daugiau negu pusė apklausto jaunimo (58%) tiki, kad internete galima rasti tiek savo gyvenimo meilę, tiek simpatiją trumpalaikiams santykiams (59%). Kiti socialinius tinklus linkę naudoti bendravimui su draugais (41%) ar naujų bičiulių, bet ne mylimųjų, paieškai (53%).

Tarp populiariausių socialinių tinklų, kuriuose jaunimas ieško antrosios pusės, pirmauja „Facebook“ – jį šiam tikslui rinktųsi net 9 iš 10 apklaustų jaunuolių, trečdalis lankytųsi pažinčių portale „Draugas.lt“, tiek pat pirmenybę teiktų socialiniam tinklui „Google+“.

Nauja tendencija – išmaniosios pažinčių programėlės

Apklausos metu paaiškėjo, jog pastaruoju metu socialinius tinklus sparčiai vejasi išmaniosios pažinčių programėlės. Populiariausios jos tarp 15-29 metų jaunimo, ir net 30% apklaustųjų prisipažino jas jau išbandę ieškodami ilgalaikių ar trumpalaikių santykių.

Viena populiariausių pasaulyje pažinčių programėlių „Tinder“ populiarėja ir Lietuvoje. Šiuo metu ja naudojasi 14% respondentų, ir net 43% iš jų jau bandė sėkmę gyvame pasimatyme su „Tinder“ atrasta simpatija. 40% išbandžiusių šią programėlę patikino, kad jų draugai taip pat naudoja išmaniąsias pažinčių programėles, o 15% iš jų tai daro dažnai.

Socialinių tinklų meistro patarimai, kaip sužavėti simpatiją

Interneto poetas, rašytojas ir socialinio tinklo „Facebook“ žvaigždė Mantvydas Leknickas, turintis daugiau nei 40 tūkstančių sekėjų, savo tinklaraštyje į internetines pažintis taip pat nespjauna. Merginų dėmesio nestokojantis poetas prisipažįsta naudojantis „Tinder“ programėlę ir tikina, kad pažintys socialiniuose tinkluose – smagus būdas rasti savo antrąją pusę ar bent gerą pašnekovą.

Pasak Mantvydo, šiuolaikinis gyvenimo tempas neretai gesina romantiką, tad reikia naudotis visomis galimybėmis ją pakurstyti. O socialiniai tinklai ir pažinčių programėlės – puiki priemonė susipažinti su naujais žmonėmis.

„Net jeigu čia nerasi savo būsimos žmonos ar vyro, gal sutiksi naują gerą bičiulį? O ir meilė juk labai nenuspėjama – gali tūnoti bet kur, net ir „Tinderyje“, – naujoje interneto laidoje „Ežio Gigo klubas“ neseniai pasakojo M. Leknickas. Čia jis dalinosi įžvalgomis, kaip susirasti meilę per „Tinder“.

Nuotaikingame vaizdo įraše M. Leknickas atvirai atskleidžia asmenine patirtimi pagrįstus patarimus, kaip patraukti simpatijos dėmesį ir ko geriau nedaryti. Detalesnius Mantvydo patarimus rasite internete adresu https://www.youtube.com/watch?v=WTou2_JTuTI.

„Ežio Gigo klubo“ užsakymu tyrimą internetu atliko duomenų rinkimo bendrovė „Norstat“. Apklausoje dalyvavo 251 jaunuolis (15-29 metų amžiaus), besinaudojantis išmaniaisiais telefonais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.