„Naujojo knygnešio“ finale rungsis 23 e. sprendimai

Gegužės 21 d. vyksiančiame geriausio lietuviško e. turinio konkurso „Naujasis knygnešys 2015“ finale dėl galimybės atstovauti Lietuvai „Pasaulio viršūnių apdovanojimuose“ (angl. „World Summit Award“, WSA) susirungs 23 komisijos atrinkti geriausi produktai.

Didžiausia konkurencija buvo e. valdžios ir atvirų duomenų, e. mokymosi ir mokslo bei e. verslo ir komercijos kategorijose.<br>123rf nuotr.
Didžiausia konkurencija buvo e. valdžios ir atvirų duomenų, e. mokymosi ir mokslo bei e. verslo ir komercijos kategorijose.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 18, 2015, 2:51 PM, atnaujinta Nov 28, 2017, 4:36 AM

„Šiemet „Naujojo knygnešio“ konkurse sulaukėme 53 e. turinio sprendimų, dauguma jų – itin aukšto lygio, inovatyvūs ir išskirtiniai produktai, – teigė pasaulinio WSA konkurso nacionalinė ekspertė, Informacinės visuomenės plėtros komiteto (IVPK) direktoriaus pavaduotoja Ieva Žilionienė. – Tad mūsų „Naujojo knygnešio“ komisijai teko nelengva pirmoji užduotis: iš visų nominuotų e. sprendimų atrinkti po 2–3 geriausius kiekvienoje iš 8 kategorijų, patenkančius į konkurso finalą.“

Ekspertės teigimu, didžiausia konkurencija buvo e. valdžios ir atvirų duomenų, e. mokymosi ir mokslo bei e. verslo ir komercijos kategorijose – kiekvienai iš šių kategorijų pateikta net po 12 e. sprendimų.

„Pastarųjų metų viešosios investicijos, kurias daugiausia sudarė Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšos, duoda savo vaisių – šiandien viešajame sektoriuje jau turime visą spektrą naujų, įdomių ir pažangių elektroninių paslaugų ir sprendimų, kurie padeda mums tvarkyti įvairius gyvenimo reikalus daug greičiau ir patogiau, – teigė I.Žilionienė. – Ši įvairovė atsispindi ir mūsų konkurso metu: nominuoti sprendimai, leidžiantys internetu gauti įvairias verslui reikalingas paslaugas, dalyvauti teismų procesuose, išmaniuoju telefonu spręsti su mokesčiais susijusius klausimus ar stebėti rinkimų rezultatus, e. būdu skolintis knygas iš bibliotekų, užsisakyti policijos išduodamus leidimus ar netgi išmokti, kaip elgtis teismo posėdžio metu.“

Platus nominuotų sprendimų pasirinkimas – ir e. mokymosi bei mokslo kategorijoje. I.Žilionienės nuomone, dalyvaujančių konkurse sprendimų įvairovė puikiai iliustruoja, kad Lietuva išties yra visą gyvenimą besimokanti visuomenė, kurioje savo vietą ir naudotoją randa skirtingi šiai sričiai skirti produktai.

Dalis kategorijai nominuotų sprendimų skirta mokytojams ir moksleiviams, siekiant padėti jiems mokyti ir mokytis išmaniai bei efektyviai – tačiau įdomu, kad šalia tradicinių šiai kategorijai viešojo sektoriaus lėšomis sukurtų produktų, atsiranda ir sėkmingi privačių iniciatyvų pagrindu kuriami sprendimai.

E. verslo ir komercijos kategorijoje susirungė įvairūs sprendimai, skirti pardavimų procesų analizei, veiklos procesų optimizavimui, lojalumo programų įgyvendinimui, m. bankininkystei, krovinių valdymui, e. parduotuvių kūrimui ir valdymui.

Konkurso finalininkus atrinko bei nugalėtojus kiekvienoje kategorijoje rinks nacionalinės WSA ekspertės suburta konkurso „Naujasis knygnešys 2015“ komisija: Darius Bagdžiūnas (UAB „Gaumina“), Antanas Bubnelis (AB „Teo“), Gediminas Gasiulis (Lrytas.lt), Vaidas Neverauskas (Delfi.lt) ir Andrius Plečkaitis (asociacija „Infobalt“).

Susipažinti su visais konkursui nominuotais sprendimais, o taip pat – balsuoti už labiausiai patinkančius galima konkurso interneto svetainėje. Daugiausiai žmonių simpatijų surinkęs sprendimas konkurso finalinio renginio metu bus apdovanotas specialiu prizu.

Konkurso laimėtojams bus sudaryta galimybė pristatyti savo sprendimus pasauliniame konkurse „WSA 2015“. Šiame prestižiniame Jungtinių Tautų globojamame konkurse dėl pripažinimo rungiasi e. sprendimų kūrėjai iš viso pasaulio – beveik 170 valstybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.