Naujajame „MacBook“ įdiegė „Windows 10“ ir maloniai nustebo

„Apple“ gerbėjai šventai tiki, esą šios kompanijos kompiuteriai yra kokybiškiausi pasaulyje, o juose diegiama operacinė sistema „OS X“ – spartesnė ir patogesnė nei „Windows“. Mitas sugriautas: pasirodo, naujajame „MacBook“ kompiuteryje operacinė sistema „Windows 10“ veikia pastebimai sparčiau nei „OS X 10.10 Yosemite“.

Pakeitęs kelis nustatymus ir tvarkykles, kompiuteryje „MacBook“ studentas sugebėjo įdiegti pilnavertę „Windows 10“ sistemą, o rezultatai jį nustebino.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Pakeitęs kelis nustatymus ir tvarkykles, kompiuteryje „MacBook“ studentas sugebėjo įdiegti pilnavertę „Windows 10“ sistemą, o rezultatai jį nustebino.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-05-18 12:37, atnaujinta 2017-11-28 05:24

Bandomąją „Windows 10“ operacinės sistemos versiją 12 colių įstrižainės ekraną turinčiame naujos kartos „MacBook“ įdiegė Tufto universiteto kompiuterinių mokslų studentas Alexas Kingas. Tai jis atliko pasinaudojęs įrankiu „Boot Camp“, taigi „Windows 10“ buvo pagrindinė kompiuterio sistema, o ne virtualiai paleista per „OS X“, rašo Mashable.com.

Pakeitęs kelis nustatymus ir tvarkykles, kompiuteryje jis turėjo pilnavertę „Windows 10“ sistemą, o rezultatai jį nustebino.

„Ji veikia greit. Ir sklandžiai. Ekrano vaizdas atnaujinamas 60 kadrų per sekundę greičiu, nebent jame vyksta labai daug dalykų. Ji vienareikšmiškai geresnė už „OS X“, taigi aš dar labiau įsitikinau, kad „Apple“ privalo iš pagrindų peržiūrėti, kaip veikia animacijos. Net „OS X“ išjungus „Transparency“ režimą, „Mission Control“ neveikia pakankamai sklandžiai. Čia („Windows 10“ – red.), net pridėjus šiek tiek „Aero Glass“ permatomumo, viskas veikia sklandžiai. Tai nuostabu ir dėl to 12 colių „MacBook“ man patinka labiau nei bet kada anksčiau“, – savo tinklaraštyje rašo A.Kingas.

Jis taip pat gyrė naująją interneto naršyklę „Microsoft Edge“, teigdamas, kad ji ne tik itin sparčiai užkrauna tinklalapius, bet ir veikia gerai net įjungus daug skirtukų.

Vaikinas išbandė ir kelis žaidimus. Nors kompiuteryje esantis „Intel Core M“ procesorius ir integruotas grafikos lustas neleis mėgautis naujausiais žaidimais įjungus geriausius vaizdo nustatymus, žaidimą „Left 4 Dead 2“ jam pavyko išbandyti 60 kadrų per sekundę sparta ir 1280x800 tšk. raiška.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.