„Skype“ spragą užlopė per dieną, o „Apple“ krapštosi jau savaitę

Viena žinutė „nulaužia“ susirašinėjimų programėlę „Apple“ įrenginiuose, kita iš klumpių išverčia „Microsoft“ priklausančią susirašinėjimų programą „Skype“. Problemos atrodo panašios, tik viena buvo užlopyta tą pačią dieną, o kitos sprendimo laukiama jau savaitę.

„Skype“ programuotojai klaidą ištaisė per dieną, o „Apple“ su panašaus pobūdžio problema nesusitvarko jau savaitę.<br>AFP, Reuters/Scanpix nuotr.
„Skype“ programuotojai klaidą ištaisė per dieną, o „Apple“ su panašaus pobūdžio problema nesusitvarko jau savaitę.<br>AFP, Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 3, 2015, 11:19 PM, atnaujinta Nov 24, 2017, 1:08 PM

Šįkart pavyzdį, kaip reikia spręsti kilusias technines problemas, parodė „Microsoft“. Apie tai, kad „Skype“ galima nulaužti išsiuntus vos kelis simbolius, buvo pranešta antradienio vakarą. Rusijos naujienų portalai skelbė, esą tai sugalvojo rusai.

Europos ir JAV žiniasklaida šią žinią „pasigavo“ tik trečiadienį (kai kurie dar ir dabar tai skelbia kaip naujieną). „Skype“ aptarnaujantys kompanijos darbuotojai nurodė apie problemą žinantys ir skubantys ją ištaisyti.

Jau trečiadienio popietę jie paskelbė sprendimą radę. „Mūsų programuotojų komandos sunkiai dirbo, kad išspręstų šią problemą, ir mes išleidome „Skype“ atnaujinimus visoms platformoms“, – pranešė „Skype“ forumo moderatoriai, ragindami atsisiųsti naujausią programos versiją.

Įdomu tai, kad prieš savaitę su labai panašia problema susidūrė „Apple“ įrenginių savininkai. Į jų įrenginius nusiuntus SMS ar kitokią žinutę su žodžiu „Power“ ir tam tikrais simboliais, įskaitant arabiškas ir kiniškas raides, jie persikrauna, o kai kuriais atvejais susirašinėjimų programėlė tampa nepasiekiama.

Didžiausia technologijų kompanija pasaulyje po dviejų dienų sugebėjo pateikti tik laikiną problemos sprendimą – nurodyti „Siri“ pažymėti visas žinutes kaip perskaitytas ir nusiųsti atsakymą žalingos žinutės siuntėjui. Tačiau šis sprendimas yra bevertis, jei piktavalis nuolat atakuoja telefoną tokiomis žinutėmis.

Apie spragą jau savaitę žino visas pasaulis, o „Apple“ programinės klaidos vis dar nesugeba ištaisyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.