„WWDC 2015“: ką pirmadienį pristatys „Apple“?

Pirmadienį JAV technologijų milžinė „Apple“ organizuoja svarbiausią metų renginį programuotojams – konferenciją „World Wide Developer's Conference“ (WWDC). Jame turėtų būti pristatyta atnaujinta mobilioji operacinė sistema „iOS 9“ bei muzikos transliavimo paslauga „Beats Music“.

Panašu, kad didžiausia šių metų konferencijos žvaigždė bus muzikos transliavimo paslauga „Beats Music“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Panašu, kad didžiausia šių metų konferencijos žvaigždė bus muzikos transliavimo paslauga „Beats Music“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-06-08 14:17, atnaujinta 2017-11-23 18:26

Anksčiau taip pat skelbta, esą kompanija gali pristatyti atnaujintą „Apple TV“ priedėlį ir naujas išmaniosios televizijos galimybes, tačiau vėliau šie gandai buvo paneigti – esą bendrovei nepavyko derybos su didžiosiomis turinio kompanijomis, todėl planai atidedami neribotam laikui.

Panašu, kad didžiausia šių metų konferencijos žvaigždė bus muzikos transliavimo paslauga „Beats Music“. Gandai apie tai, kad „Apple“ ruošia konkurentą „Spotify“, „Deezer“ ir kitoms šios rinkos senbuvėms, sklandė kelerius metus. Dar aktyviau apie tai pradėta šnekėti po to, kai pernai kompanija įsigijo prekės ženklą „Beats“.

„Sony Music“ vadovas Dougas Morrisas savaitgalį patvirtino, kad „Apple“ pirmadienį pristatys muzikos transliavimo paslaugą.

Šaltinių teigimu, „Apple“ planuoja integruoti „Beats Music“ programėlės galimybes į dabartinę muzikos aplikaciją „iOS“, „iTunes“ ir „Apple TV“. Sujungus programėlių galimybes, vartotojams bus pateikiamos muzikos rekomendacijos, taip pat jie galės ieškoti įrašų „iTunes“ ir „Beats“ kataloguose.

Paslaugos naudotojai galės įrašų klausytis internetu arba juos įsigyti – pastaruoju atveju muzika bus išsaugoma įrenginyje arba „debesyje“. Drąsesni prognozuotojai svarsto, kad naujoji „Apple“ paslauga turės socialinių tinklų galimybes, pvz., žmonės galės sekti atlikėjus, jų rekomendacijas.

Šiuo metu „Beats Music“ kainuoja 10 dolerių per mėnesį – panašiai, kaip ir „Spotify“ bei „Rdio“. Manoma, kad „Apple“ gali nuspręsti konkuruoti kaina ir jos paslauga bus atpiginta.

Dar viena laukiama naujiena – „iOS 9“ operacinė sistema mobiliesiems įrenginiams. Tiesa, konferencijoje veikiausiai bus pristatytos tik naujos jos galimybės, o oficialaus išleidimo laukiama rudenį. Ko gero, daugiausiai dėmesio „Apple“ skirs įrenginių efektyvumo didinimui. Tačiau kompanijos gerbėjai labiausiai tikisi, kad „iOS 9“ turės ilgai lauktą funkciją – galimybę vienu metu ekrane dirbti su keliomis programomis.

Neoficialiai skelbiama, kad „Apple“ programuotojai didelį dėmesį skiria naujos kartos išmaniajam atsistentui, mat konkurentai „Google Now“ ir „Microsoft Cortana“ patogumu bei galimybėmis jau aplenkė „Siri“.

Tikimasi, kad „Apple“ virtuali asistentė taip pat išmoks sujungti duomenis iš kontaktų, el. pašto, kalendoriaus ir kitų programėlių bei pateikti apibendrintus duomenis. Pavyzdžiui, artėjant susitikimui ji parodytų priminimą su žemėlapiu, kuriame bus pažymėta vartotojo buvimo vieta ir susitikimo vieta bei pateikta viešojo transporto informacija.

Taip pat, manoma, „Apple“ gali išplėsti mobiliųjų mokėjimų sistemos „Apple Pay“ veikimą už JAV ir Kanados ribų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.