„Microsoft“ išpildė žaidėjų svajonę, bet yra ir bloga žinia

Vos „Microsoft“ išleido naują žaidimų konsolę „Xbox One“, žaidėjų bendruomenė puolė reikalauti, kad joje veiktų ir senajai „Xbox 360“ pritaikyti žaidimai. Praėjus pusantrų metų, kompanija išpildė šį prašymą. Tiesa, yra viena svarbi išimtis, kuri nuvils tuos, kurie mėgsta judesiu valdomus žaidimus.

„Xbox One“ savininkai galės žaisti „Xbox 360“ pritaikytus žaidimus, deja, „Kinect“ privalumais naudotis jiems nelemta.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Xbox One“ savininkai galės žaisti „Xbox 360“ pritaikytus žaidimus, deja, „Kinect“ privalumais naudotis jiems nelemta.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-06-16 12:24, atnaujinta 2017-11-22 04:52

Apie tai, kad „Xbox One“ konsolėse veiks „Xbox 360“ pritaikyti žaidimai, „Microsoft“ paskelbė pirmadienį konferencijoje E3.

„Tai yra dalykas, kurio jūs maldavote nuo pat „Xbox One“ išleidimo, o mes net nemanėme, kad tai apskritai įmanoma“, – sakė „Xbox“ padalinio vadovas Philas Spenceris.

Senajai žaidimų kompiuterio versijai pritaikyti žaidimai veiks taip, kaip veikė „Xbox 360“, tačiau žaidėjai galės naudotis „Xbox One“ privalumais, pavyzdžiui, ekranvaizdžių įrankiais ir tiesioginiu transliavimu į „Windows 10“ įrenginius.

Tiesa, yra viena svarbi išimtis: virtualus „Xbox 360“ emuliatorius neleis naudotis USB jungtimis. Tai reiškia, kad žaidžiant senuosius žaidimus nebus galima naudoti išorinių talpyklų, USB atmintinių ir įrenginių, tokių kaip judesio jutiklis „Kinect“.

Taigi panašu, kad „Xbox One“ savininkai negalės žaisti senajai konsolei pritaikytų judesiu valdomų žaidimų, tokių kaip „Dance Central“, „Kinectimals“, „Kinect Sports“, „Kinect Party“ ir t.t.

Visgi šimtai kitų „Xbox 360“ skirtų žaidimų, kurie taip ir nebuvo pritaikyti „Xbox One“ platformai, veiks ir vien tai – puiki žinia ištikimiems „Xbox“ gerbėjams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.