Garsiąją „iPhone“ saugumo spragą „Apple“ lopė mėnesį

Didžiausiai ir turtingiausiai pasaulyje technologijų kompanijai „Apple“ prireikė daugiau nei mėnesio tam, kad užtaisytų operacinės sistemos „iOS“ spragą, kuri piktavaliams leido sugadinti „iPhone“ išsiuntus vieną SMS žinutę.

„Apple“ neskuba lopyti saugumo spragų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Apple“ neskuba lopyti saugumo spragų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-07-01 12:18, atnaujinta 2017-10-28 12:17

Ši spraga, apie kurią buvo pranešta dar gegužės mėnesio pabaigoje, ištaisyta „iOS 8.4“ operacinės sistemos versijoje. Ją galima įdiegti „iPhone 4S“ ir naujesniuose telefonų modeliuose, „iPad 2“ ir naujesnėse planšetėse bei penktosios kartos „iPod Touch“.

Kita svarbi sistemos naujovė – patobulinta muzikos aplikacija, kurioje integruota tiesioginės muzikos transliavimo paslauga „Apple Music“ bei radijo stotis „Beats One“.

„Apple Music“ yra tiesioginė konkurentė „Spotify“ ir panašioms platformoms. „Apple“ įrenginių savininkai ją galės nemokamai išbandyti tris mėnesius, o šiam terminui pasibaigus teks mokėti po 10 dolerių per mėnesį.

Manoma, kad tai yra paskutinis svarbus šios operacinės sistemos atnaujinimas iki rudens – tuomet laukiama „iOS 9“ išleidimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.