Išskirtinė svetainė: leidimo užeiti laukia tūkstančiai žmonių

Išskirtinė svetainė vienu metu „aptarnauja“ tik vieną lankytoją, kuriam leidžiama paskelbti savo komentarą.
Išskirtinė svetainė vienu metu „aptarnauja“ tik vieną lankytoją, kuriam leidžiama paskelbti savo komentarą.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 2, 2015, 7:10 PM, atnaujinta Oct 28, 2017, 7:19 AM

Sveiki atvykę į išskirtiniausią tinklalapį pasaulyje. Norite užeiti? Stokite į eilę – jūsų numeris 173076, prieš jus laukia dar 22 tūkst. žmonių. Sulaukę galėsite čia šeimininkauti vieną minutę. Sėkmės ir, svarbiausia, kantrybės!

Tokia eilė susidarė, nes svetainė vienu metu „aptarnauja“ tik vieną lankytoją. Kuo daugiau žmonių per jam skirtą minutę užsirašo į eilę, tuo ji tampa ilgesnė.

Kuo šis tinklalapis toks ypatingas? Ogi... niekuo. Nebent skambiu pavadinimu. 

Internete galima rasti vaizdo įrašų, kuriuose užfiksuota, kas įvyksta sulaukus savo eilės: lankytojams leidžiama parašyti savo komentarą, o jį paskelbus rodomos nuotraukos su katėmis. 

Tinklalapis, veikiausiai, buvo sukurtas šįmet, o itin didelio dėmesio sulaukė pastarosiomis dienomis, kai apie jį buvo paskelbta socialiniame tinklaraštyje „Reddit“. Svetainės savininku prisistatantis Justinas Foley teigė, kad netikėtas lankytojų antplūdis trikdo svetainės veiklą.

Beje, ir rašant straipsnį tinklalapis buvo „nulūžęs“, o visa anksčiau susidariusi eilė tiesiog išnyko – skaitiklis grįžo į pradinę būseną. Taigi vietoje buvusių 25 tūkst. eilėje liko „tik“ keli tūkstančiai laukiančiųjų. Bet situacija keičiasi kiekvieną sekundę. O po kelių valandų jų vėl prisirinko dešimtys tūkstančių. 

Netikėtai išpopuliarėjusi svetainė jau sulaukė ir programišių dėmesio: jie teigia radę spragų, kurios leidžia be eilės patekti į tinklalapį ar net skelbti komentarus. 

Tinklalapį rasite paspaudę čia. Patarimas: jei užsirašysite į eilę neperkraukite puslapio, antraip vėl teks stoti į eilės galą...

Beje, tai nėra vienintelis „išskirtinis tinklalapis“ internete – dar 2011 metais buvo paleista svetainė panašiu pavadinimu, į kurią įleidžiami tik patvirtintą „Twitter“ paskyrą turintys žmonės. Kuo daugiau „Twitter“ sekėjų lankytojas turi, tuo daugiau durų jam leidžiama atidaryti. Už kiekvienų durų – naujas pokalbių kambarys, kuriame susirinkę žmonės gali bendrauti tarpusavyje. Na, bent eilės nėra...

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.