Lietuviškas bitkoinų „bankas“ leidžia šaknis

Lietuvoje daugėja vietų, kuriose galima atsiskaityti virtualia bitkoino valiuta. Naujovišką atsiskaitymo būdą įmonėms siūlančia lietuvių sukurta mokėjimų sistema „CoinGate“ neseniai pradėjo naudotis septynios įmonės Vilniuje.

„CoinGate“ organizuotas tyrimas atskleidė, kad kas antras sostinės gyventojas žino apie bitkoinus ir beveik kas dešimtas teigia gerai su šia el. valiuta susipažinęs.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„CoinGate“ organizuotas tyrimas atskleidė, kad kas antras sostinės gyventojas žino apie bitkoinus ir beveik kas dešimtas teigia gerai su šia el. valiuta susipažinęs.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 2, 2015, 4:40 PM, atnaujinta Oct 28, 2017, 7:43 AM

Nuo šiol bitkoinais atsiskaityti galima viešbutyje ir restorane „Moon garden“, Vilniaus centro odontologijos klinikoje „Denticija“, baruose „Switch“ bei „Dėvėti“, vyrų grožio salone „Barzdaskučiai“, dovanų parduotuvėje „Aromatų sodas“ ir taksi „Jazz Express“ automobiliuose.

Mokėjimus elektronine valiuta priimančių verslininkų teigimu, šiandien tai yra būdas išsiskirti rinkoje, tačiau ji turi didelį potencialią ateityje.

„Atsiskaitymas bitkoinais yra itin greitas, be to, išvengiame papildomų mokesčių ir apsaugome savo bei klientų duomenis. Kol kas šia valiuta daugiausiai atsiskaitymų tikimės sulaukti iš turistų ir naujoves mėgstančių klientų, tačiau greitai ji paplis ir tarp paprastumą vertinančių lietuvių“, – mano Vilniaus centro odontologijos klinikos „Denticija“ direktorius Aurimas Marozas.

Bendrovėms ši elektroninė valiuta yra alternatyva tradicinėms mokėjimų sistemoms ir atveria naujas galimybes priimti apmokėjimus iš klientų.

Bitkoinų mokėjimų procesoriumi vadinamas „CoinGate“ yra tarsi bankas: priima ir apdoroja mokėjimus bitkoinais, o įmonėms perveda pinigus jų pageidaujama valiuta.

„Mūsų sistema sujungia pirkėją su verslu ir pakeičia kreditines korteles ar „PayPal“ sistemą. Žmogus turi bitkoinų ir nori juos leisti, o verslininkas nori gauti eurų už prekę ar paslaugą. Atsiskaitymas trunka sekundės dalį ir visos pusės lieka patenkintos. Be to, bendrovėms bitkoinų mokėjimų tinklas tarptautinių pervedimų kaštus sumažina kelis kartus, jos yra saugios nuo piktybinių apmokėjimų atšaukimų“, – aiškino „CoinGate“ generalinis direktorius Dmitrijus Borisenka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.