„Samsung“ už telefonų farširavimą šlamštu gresia problemos

„Samsung“ išmaniuosiuose telefonuose ir planšetėse gausu iš anksto įdiegtų programėlių, kurių vartotojai panaikinti negali. Kinijos vartotojų teisių gynėjai už tai padavė Pietų Korėjos kompaniją į teismą. Už panašius veiksmus nemalonumai gresia ir Kinijos telefonų gamintojui „Oppo“.

Kinams nepatinka, kad „Samsung“ telefonuose apstu iš anksto įdiegtų programėlių, kurių pašalinti neįmanoma.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kinams nepatinka, kad „Samsung“ telefonuose apstu iš anksto įdiegtų programėlių, kurių pašalinti neįmanoma.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 7, 2015, 12:12 PM, atnaujinta Oct 27, 2017, 2:31 PM

Šanchajaus vartotojų taryba teigia, kad išmaniuosiuose telefonuose iš anksto įdiegtų programėlių vartotojams nereikia – dėl to sulaukiama vis daugiau skundų. Todėl nuspręsta ginčus spręsti per teismus, skelbia BBC.

Anot vartotojų teisių gynėjų, labiausiai žmones piktina tai, kad šios programėlės užima daug vietos telefono atmintinėje ir vartoja mobiliojo ryšio duomenis tam, kad atsinaujintų. Šių problemų išspręsti jas pašalinant neįmanoma, kadangi gamintojas draudžia tai padaryti.

Nustatyta, kad standartiniame „Samsung Galaxy Note 3“ telefone iš anksto buvo įdiegtos 44 aplikacijos, kurių negalima pašalinti ir sudėtinga užblokuoti. Patikrinus vieną iš „Oppo“ telefonų paaiškėjo, kad jame tokių programėlių – net 47.

„Teismo byla yra paskutinis mūsų bandymas apginti vartotojų teises po to, kai kiti būdai nepavyko“, – sakė Šanchajaus vartotojų tarybos vadovas Tao Ailianas.

Vartotojų teisių gynėjai siekia, kad telefonų gamintojai iš anksto įspėtų, kokios programėlės įrenginiuose yra įdiegtos iš anksto ir sudarytų galimybes jas pašalinti.

„Samsung“ teigė dar negavusi bylos dokumentų, todėl situacijos nekomentavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.