„Apple“ padeda graikams gelbėti santaupas

Pamirškite auksą. Kai kitą kartą pasaulis vėl grius ar bent jau slys iš po kojų, saugiausia investicija gali tapti brangūs kompiuteriai. Bent jau toks požiūris plinta Graikijoje, kur vietiniai ieško protingų būdų išsaugoti savo grynuosius pinigus. Vienas populiariausių variantų – pirkti „Apple“ kompiuterius.

Graikai baiminasi, kad išstojimas iš eurozonos pakels prekių kainas, todėl jie perka populiarias elektronikos prekes, taip užsitikrindami, jog pinigų turės ir vėliau.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Graikai baiminasi, kad išstojimas iš eurozonos pakels prekių kainas, todėl jie perka populiarias elektronikos prekes, taip užsitikrindami, jog pinigų turės ir vėliau.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 8, 2015, 12:28 PM, atnaujinta Oct 27, 2017, 10:12 AM

Graikai baiminasi, kad išstojimas iš eurozonos pakels prekių kainas, todėl jie perka populiarias elektronikos prekes, taip užsitikrindami, jog pinigų turės ir vėliau. Vieša paslaptis, jog „Apple“ gerbėjai gali džiaugtis papildomu privalumu – mažu kompiuterinės įrangos nuvertėjimu.

„Žmonės leidžia savo santaupas bankuose, nes nenori prarasti pinigų. „Mac“ kompiuteris yra prekė, kuri išlaiko savo vertę“, – „Bloomberg“ teigė vienos elektronikos parduotuvės Atėnuose darbuotojas.

Tokiose platformose kaip „Craigslist“, 21.5 colių „iMac“ kompiuteris, pirktas 2011-aisiais už 1200 JAV dolerių, dabar kainuotų apie 600 JAV dolerių. Pusė prekės vertės už 4 metų kompiuterį skamba tikrai neblogai. Naujausias „iMac 5K“ parduodamas už 3 566 eurų.

Be abejo, tai kraštutinis sprendimas. „Mashable“ pastebi, jog jei vis dar galite leisti savo pinigus, esančius bankuose, „Apple“ kompiuterio pirkimas nėra protingiausias sprendimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.