Kompiuterinių žaidimų mėgėjams Lietuvoje – maloni staigmena

Tūkstančiai kompiuterinių žaidimų gerbėjų, elektroninio sporto entuziastų ir smalsuolių pirmą kartą Lietuvoje galės išvysti milžinišką žaidimų kultūros parodą – „GameOn“. Renginys turėtų tapti traukos centru ne tik Lietuvoje, tačiau ir visame regione. Pirmą kartą įvyksianti paroda žada nustebinti savo mastu – renginys vyks Vilniuje, „Siemens“ arenoje.

Ypatingo dėmesio renginio metu sulauks ir mūsų šalyje esančios žaidimų kūrėjų studijos.<br>D.Umbraso nuotr.
Ypatingo dėmesio renginio metu sulauks ir mūsų šalyje esančios žaidimų kūrėjų studijos.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-07-10 18:45, atnaujinta 2017-10-26 22:40

Spalio 31 dieną kiekvienas Lietuvos ar kaimyninių šalių žaidėjas galės pasijusti tarsi žuvis vandenyje. Žaidimų kultūros paroda „GameOn“ žada pritraukti didžiausias pasaulyje žaidimų kūrėjų studijas ir išsiskirti veiklų įvairove.

Renginio organizatoriai žada, kad kiekvienas žmogus, kuris nors kartą yra bandęs bet kokį kompiuterinį žaidimą, turės ką veikti. „Užtikrintai galime pasakyti, kad Lietuvoje nieko panašaus tikrai nėra buvę ir tai, kas spalio 31 dieną įvyks „Siemens“ arenoje, įeis į Lietuvos žaidimų kultūros istoriją“, – sakė vienas iš renginio organizatorių Jonas Brazys.

Išskirtinumas – įvairovė

Vienas iš pagrindinių organizatorių akcentuojamų dalykų yra tai, kad „GameOn“ metu vyks įvairių pomėgių auditorijai pritaikyti renginiai.

Kiekvienam užkietėjusiam žaidėjui įdomiausia taps parodos dalis, kurioje bus galima išbandyti naujausius kompiuterinius žaidimus naudojantis aukščiausio lygio technika, susipažinti su žaidimų kūrėjais ar pamatyti savo mylimą studiją, elektroninio sporto gerbėjai galės stebėti aukščiausio lygio kovas tarp geriausių „Counter Strike: Global Offensive“ Baltijos šalių komandų, o vakare – pasinerti į didžiausio pasaulyje e-sporto turnyro, „League of Legends“, pasaulio čempionato finalą.

Dieną bus galima paklausyti žaidimų kūrėjų pasakojimų ir sužinoti, kaip pradėti savo svajonių darbą, o tėvai bus pakviesti susipažinti su žaidimų kultūra ir sužinoti kaip išrinkti tinkamą žaidimą savo atžalai, norint, kad ši pramoga taptų auklėjimo įrankiu.

Išskirtinis dėmesys lietuviams

Ypatingo dėmesio renginio metu sulauks ir mūsų šalyje esančios žaidimų kūrėjų studijos. Lietuvos žaidimų kūrėjų zona suteiks progą susipažinti su geriausiais šalies žaidimų kūrėjais, pasikalbėti apie jų darbą ir pamatyti, kokie deimantai slypi mūsų žaidimų kūrėjų studijose.

„Tai yra puiki galimybė mūsų šalies žaidimų kūrėjams parodyti, ką jie yra sukūrę. Vis dažniau girdimos Lietuvos kūrėjų sėkmės istorijos tik įrodo, kad kalbos apie Lietuvos potencialą ne iš piršto laužtos. Žaidimų industrija po truputį tampa rimtu verslu mūsų šalyje, o aš net neabejoju, kad „GameOn“ renginyje Lietuvos žaidimų kūrėjų studijos turės ką parodyti“, – sakė Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacijos valdybos narys Artūras Rumiancevas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.