Vasara – mokinių kvailėjimo metas? Šios programėlės išgelbės

Aišku, vasara – poilsio metas. Bet koks ten poilsis, kai lyjant iš nuobodulio gresia žandikaulių išnirimas, o nuo televizoriaus junginėjimo baigia ištirpti paskutiniai kairiojo smegenų pusrutulio neuronai. Klausimas, ar per vasarą mokiniui derėtų nepamiršti smegenų mankštos, dažniau sukirba jo tėvų galvose, bet ir patys vaikai slapta pasiilgsta pažinimo džiaugsmo. Išmintingi sako – mokytis ir tobulėti reikia nuolat. Dar išmintingesni įspėja – tai neturi būti nuobodu. Taigi, pristatome geriausias „Google Play“ programėles, kurios ir puikiai moko, ir linksmina.

Mokytis kartais būna nuobodu, bet tik ne žaidžiant su išmaniu aparatu.<br>123rf nuotr.
Mokytis kartais būna nuobodu, bet tik ne žaidžiant su išmaniu aparatu.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 16, 2015, 11:07 AM, atnaujinta Oct 25, 2017, 10:31 PM

„Šiuolaikinės technologijos teikia daug galimybių – naujų programėlių, elektroninių ir garsinių knygų, edukacinių žaidimų. Lietingus vasaros vakarus moksleiviai gali praskaidrinti linksmais žaidimais, kurie ne tik teiks malonumą, bet ir neleis pamiršti to, ką per metus išmoko mokykloje“, – sako „Samsung Electronics Baltics“ technologinių sprendimų ekspertas Vaidas Bielinis.

Štai kokias edukacines programėles moksleiviams įsidiegti į savo telefoną rekomenduoja programos „Samsung Mokykla ateičiai“ kūrėjai.

Kartuvės

Atmintį ir lietuvių kalbos žinias lavinantis žaidimas, kuriame galima varžytis su kitais.

„Svarbu, kad vasarą būtų tęsiamas savęs tobulinimas. Geriausia – skaityti knygas, žaisti. Pavyzdžiui, pradinukai labai mėgsta išmaniajame telefone žaisti „Kartuves“. Šis žaidimas padeda pasitikrinti lietuvių kalbos žinias“, – sako psichologė Gintarė Jurkevičienė.

Ji pataria vasaros atostogų metu mokytis žaidimo forma. Ekspertė rekomenduoja edukacinius stalo žaidimus, šachmatus, šaškes, loginius žaidimus, edukacines programėles telefone, sudoku ar panašaus pobūdžio užduotis.

„Svarbiausia, kad mokymosi svarbą suprastų tėvai ir skatintų vaikus žaisti, drauge su jais linksmai leistų laiką ir mokytųsi tuo pat metu“, – sako G. Jurkevičienė. „Duolingo“ „Google play“ rasite daugybę kalbos tobulinimui skirtų žaidimų. Galima teigti, kad lyderio pozicijas čia užima programėlė „Duolingo“. Ne veltui du metus iš eilės „Google Play“ redaktoriai ją skelbė geriausia iš geriausiųjų.

Žalioji pelėdžiukė mokymosi keliu lydi norinčius pagerinti vokiečių, prancūzų, ispanų ir kitų populiariausių kalbų žinias.

Ją verta parsisiųsti ir tiems, kas nori išmokti tokių egzotiškų kalbų kaip kinų, japonų ar net esperanto. Nemokama programėlė žaismingai ir įtraukiančiai pateikia skaitymo, klausymo, kalbėjimo užduotis. Tiesa, lietuviškos versijos ši programėlė kol kas neturi, tad labiausiai tiks jau mokantiems vieną užsienio kalbą. „Mokytis Anglų Kalbos 6 000“ Ne ką mažiau populiari kalbų mokymosi programėlė – „Mokytis Anglų Kalbos 6 000“. Daugiau nei 5 milijonai žmonių su ja jau mokosi anglų kalbos ir tai daro linksmai – programėlė leidžia pasirinkti vieną iš 7 linksmų žaidimų ir tokiu būdu išmokti 6000 žodžių.

Žaidėjai gali pasirinkti pačias įvairiausias temas – sveikata, verslas, gamta ir pan. Be to, kūrėjai siūlo daugybę analogiškų programėlių ir kitoms kalboms mokytis. „MapMaster“ ir „Geografija“

Geografijos mėgėjų ir keliautojų telefone neabejotinai turi atsidurti programėlės „MapMaster“ arba „Geografija“. Šie edukaciniai žaidimai reikalauja parodyti įgytas žinias – žemėlapyje pažymėti valstybių sostines, upes, kalnus, dykumas ir pan.

„MapMaster“ naudotojai gali konkuruoti su savo draugais ar šeimos nariais, pasirinkti mokymosi stadiją ar pademonstruoti savo gebėjimus tiksint laikmačiui. „Lumosity“ Didiesiems gudročiams, mėgstantiems mesti iššūkį savo smegenims, nepamainomas tobulėjimo draugas – programėlė „Lumosity“. Kuriant šią atminties ir dėmesio lavinimo programėlę bendradarbiavo garsiausių pasaulio universitetų mokslininkai.

Programėlė pateikia daugiau nei 40 linksmų mokslinių žaidimų, interaktyvias laboratorijas ir galimybę varžytis su savo bendraamžiais. Žaidžiantys moksleiviai neabejotinai tobulina savo atmintį, dėmesį, greitį, problemų sprendimo ir lankstumo gebėjimus. Ją jau išbandė daugiau kaip 70 mln. vartotojų visame pasaulyje. „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ Viktorinų mėgėjai turėtų nepamiršti vienos populiariausių lietuviškų programėlių „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“. Televizijos transliacijų metu programėlės savininkai gali varžytis su studijoje atsakymų ieškančiais tikraisiais žaidėjais. O kai laida nevyksta, galima treniruotis atsakinėjant į praėjusio sezono klausimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.