Ar įmanoma rasti pelę gaiviajame gėrime?

Jei dabar valgote ar neseniai valgėte, neskaitykite straipsnio ir nežiūrėkite vaizdo įrašo. Palikite šį straipsnį atidarytą naršyklėje ir perskaitykite jį vėliau. Tik nesakykite, kad neperspėjome.

Ekspertų nuomone, gėrime esančios medžiagos yra tokios ėdančios, jog jame pelė būtų visiškai sunykusi per 30 dienų.<br>123rf nuotr.
Ekspertų nuomone, gėrime esančios medžiagos yra tokios ėdančios, jog jame pelė būtų visiškai sunykusi per 30 dienų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 20, 2015, 11:33 AM, atnaujinta Oct 25, 2017, 4:21 AM

Viskas prasidėjo maloniau nei atrodo. Vieną gražią dieną įveikti troškulį panoręs amerikietis Ronald Ball atsidarė „Mountain Dew“ gėrimo skardinę. Bėda – jo dėmesį atkreipė neatpažintas objektas skardinėje. Išsamiau patyrinėjęs jos turinį, R. Ball paskelbė, jog gėrime neva rado pelę.

Kaip praneša iflscience.com, „PepsiCo“, kuriai priklauso „Mountain Dew“ gėrimo prekės ženklas, nutarė į šią istoriją įtraukti ir ekspertus. Šie nustatė, kad taip būti tiesiog negali. Bet visai ne dėl to, jog būtų laikomasi labai aukštų saugumo standartų pakavimo procese. Ekspertų nuomone, gėrime esančios medžiagos yra tokios ėdančios, jog jame pelė būtų visiškai sunykusi per 30 dienų.

Taigi, mokslininkų nuomone, R. Ball negalėjo rasti savo gėrime pelės po 15 mėnesių nuo jo pagaminimo. Vietoj to – būtų aptikęs drebučius. Ši istorija nutiko jau prieš keletą metų, vėliau ji persikėlė į teismus, šalys išsiskyrė taikiai. Visgi ramybės neduoda ne tik seniai žinoma nuomonė, kad cukrumi persotinti gėrimai kenkia sveikatai: gadina dantis, prisideda prie nutukimo ir kitų ligų vystymosi. Bet ir klausimas, ar iš tiesų gaivusis gėrimas gali sunaikinti pelės audinius bei kaulus tik per 30 dienų?

„The Explorer Multimedia Inc.“ savo „Youtube“ paskyroje esančiame vaizdo įraše atsakė į šį klausimą. Žinoma, humaniškai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.