Lietuviams – gera žinia iš „Google“

„Google“ programėlės vertimų iš grafinio failo funkcija, kuriai reikalinga teksto nuotrauka, atpažįsta tekstus 37 kalbomis.<br>Kadras iš „YouTube“
„Google“ programėlės vertimų iš grafinio failo funkcija, kuriai reikalinga teksto nuotrauka, atpažįsta tekstus 37 kalbomis.<br>Kadras iš „YouTube“
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 30, 2015, 10:48 AM, atnaujinta Oct 22, 2017, 5:31 PM

Interneto milžinė „Google“ trečiadienį paskelbė įdiegusi dar 20 kalbų į savo vertimo programėlę išmaniesiems telefonams, kuri automatiškai atpažįsta ir verčia tekstus kitomis kalbomis. Dabar ta programėlė galės versti iš 27 kalbų, taip pat ir lietuvių, nenaudodama interneto ryšio.

„Google“ taip pat informavo dedanti pastangas, kad jos programėlės „Translate“ vertimo balsu funkcija veiktų „sparčiau ir sklandžiau“. Ta programėlė atpažįsta užrašus gatvėse, produktų sudedamųjų medžiagų sąrašus, naudojimo instrukcijas ir kitus tekstus.

Vertimo programėlėje iš pradžių buvo įdiegtos septynios kalbos: anglų, prancūzų, vokiečių, italų, portugalų, rusų ir ispanų.

Atnaujintoje programėlėje atsirado lietuvių, bulgarų, katalonų, kroatų, čekų, danų, olandų, filipiniečių, suomių, vengrų, indoneziečių, norvegų, lenkų, rumunų, slovakų, švedų, turkų ir ukrainiečių kalbos.

Taip pat įmanomi vienpusiai vertimai iš anglų kalbos į hindi ir tailandiečių kalbas.

„Google“ programėlės vertimų iš grafinio failo funkcija, kuriai reikalinga teksto nuotrauka, atpažįsta tekstus 37 kalbomis.

Kalifornijoje įsikūrusi verslo grupė nurodė, kad naujosios funkcijos buvo sukurtos atlikus didelio masto tyrimus, konstruojant „konvoliucinius dirbtinių neuronų tinklus“ – dirbtinio intelekto elementus, leidžiančius atpažinti raides ir žodžius, o visą pašalinę informaciją – atmesti.

„Mums dar reikia daug ką nuveikti, – sakė šio projekto vadovas Barakas Turovsky. – Daugiau negu pusė interneto turinio yra anglų kalba, bet angliškai kalba tik apie 20 proc. pasaulio gyventojų.“

„Šiandienos naujiniai nugriauna dar kelias kalbines užtvaras, padėdami jums geriau komunikuoti ir gauti jums reikiamą informaciją“, – pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.