„Windows 10“ turi paslėptą absurdišką mokestį

„Angry Birds“, „Candy Crush“ ir kitų žaidimų sėkmės istorijų įkvėpta, „Microsoft“ nusprendė apmokestinti operacinėje sistemoje „Windows 10“ iš anksto įdiegtą kortų žaidimą pasjansą („Solitaire“).

Pasjansas – populiarus kompiuterinis kortų žaidimas.<br>123rf nuotr.
Pasjansas – populiarus kompiuterinis kortų žaidimas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-07-31 11:56, atnaujinta 2017-10-22 14:28

Naujojoje sistemoje galima rasti programą „Solitaire Collection“, kurioje yra visa šūsnis klasikinio kortų žaidimo versijų. Tačiau, kitaip nei anksčiau, dabar žaidėjams yra rodomos reklamos, o norint jų atsikratyti (ir gauti šiek tiek žaidimo valiutos) teks pakrapštyti piniginę: 1,5 dolerio per mėnesį arba 10 dolerių per metus, rašo Time.com.

„Microsoft“ jau bandė apmokestinti pasjansą: vartotojams buvo siūloma įsigyti pilną žaidimo versiją operacinėje sistemoje „Windows 8“. Tiesa, tuomet žaidimas nebuvo iš anksto įdiegtas.

Korporacijos siekiai ištraukti pinigų iš klientų nestebina – juk pačią operacinę sistemą ji dalija nemokamai visiems „Windows 7“ ir „Windows 8“ vartotojams (išskyrus verslo klientus).

„Microsoft“ skelbia, kad liepos 29 dieną išleistą operacinę sistemą jau įsidiegė per 14 mln. vartotojų visame pasaulyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.