„Google“ – netikėti pokyčiai

JAV technologijų milžinė „Google“ netikėtai paskelbė keičianti savo struktūrą, sukurdama naują kontroliuojančią bendrovę „Alphabet“ (liet. abėcėlė). Kaip tvirtina JAV žiniasklaidos milžinės steigėjas Larry Page'as, naujos korporacijos struktūra supaprastins dabartinę prekės ženklų valdymo sistemą, informuoja BBC.

Svarbiausią „Google“ valdybos pirmininko postą užims S.Pichai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Svarbiausią „Google“ valdybos pirmininko postą užims S.Pichai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
L.Page tapo „Alphabet“ generaliniu direktoriumi.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
L.Page tapo „Alphabet“ generaliniu direktoriumi.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Vienam iš „Google“ steigėjų Sergejui Brinui patikėtas „Alphabet“ prezidento postas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Vienam iš „Google“ steigėjų Sergejui Brinui patikėtas „Alphabet“ prezidento postas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-08-11 08:49, atnaujinta 2017-10-21 02:49

„Mes seniai tikėjome, kad ilgainiui kompanijos linkusios įsipatoginti darydamos vis tą patį ir atlikdamos tik nežymius pakeitimus. Tačiau technologijų rinkoje, kur revoliucinės idėjos sukuria ateities augimo sritis, reikia jaustis šiek tiek nepatogiai, kad išliktum svarbus“, – aiškino L.Page'as.

Pagal numatytą reorganizacijos planą, „Google“ taps kompanijos „Alphabet“ padaliniu. Pastarajai bendrovei taip pat priklausys „Nest“ (išmaniųjų termostatų gamintoja), „Calico“ (įmonė, ypatingą dėmesį skirianti tyrimams, susijusiems su senėjimu ir įvairiais negalavimais) bei kiti „Google“ priklausę padaliniai. 

„Google“ išsaugos garsiausius prekės ženklus, tokius kaip „YouTube“, „Android“ ir „Gmail“, taip pat paiešką internete, programėles, žemėlapius bei kitas interneto tarnybas.

Šiais pokyčiais „Google“ siekia atskirti stabilias pajamas nešančius verslus nuo tų, kuriems prireiks daugiau laiko pasiekti stabilumą. 

Pagal naująjį planą L.Page'as taps „Alphabet“ generaliniu direktoriumi, o vienam iš „Google“ steigėjų Sergejui Brinui patikėtas „Alphabet“ prezidento postas.

„Google“ valdybos pirmininko postą užims viceprezidentas Sundaras Pichai.

Kitaip sakant, nauja struktūra L.Page'ui ir S.Brinui suteiks daugiau laisvės ieškoti naujų sričių, į kurias gali būti verta investuoti, neerzinant investuotojų, o nauji „Alphabet“ padaliniai galės laisviau priimti sprendimus. Pastaraisiais metais investuotojai ne sykį zirzė, kad „Google“ per daug blaškosi – esą kompanija turėtų daugiau dėmesio skirti pagrindiniam savo verslui, paieškai internete. 

„Sergejui ir man tai yra labai svarbus naujas skyrius „Google“ gyvenime – „Alphabet“ gimimas, – teigė L.Page'as. – Mums patiko „Alphabet“ pavadinimas, nes jis reiškia rinkinį raidžių, kurios atstovauja kalbai, vienam svarbiausių žmonijos išradimų. Be to, tai yra mūsų „Google“ paieškos indeksavimo pagrindas.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.