Vinilas grįžta – patefonų pardavimai šauna aukštyn

Prieš kelis dešimtmečius vinilinės plokštelės entuziastai visais įmanomais būdais stengdavosi gauti vieną ar kitą mėgstamo atlikėjo ar grupės vinilinę plokštelę. Apstu istorijų, kaip žmonės bandydavo gauti plokšteles „iš po prekystalio“, kaip artimieji, gyvenantys užsienyje, siųsdavo plokšteles į Lietuvą. XXI amžiuje situacija yra visiškai kitokia – pasiūla milžiniška, o plokšteles melomanai laisvai perka ir užsienyje.

Lietuviai vis drąsiau ir aktyviau renkasi aparatūrą klausytis vinilinėms plokštelėms.
Lietuviai vis drąsiau ir aktyviau renkasi aparatūrą klausytis vinilinėms plokštelėms.
Lietuviai vis drąsiau ir aktyviau renkasi aparatūrą klausytis vinilinėms plokštelėms.<br>M.Astrausko nuotr.
Lietuviai vis drąsiau ir aktyviau renkasi aparatūrą klausytis vinilinėms plokštelėms.<br>M.Astrausko nuotr.
Lietuviai vis drąsiau ir aktyviau renkasi aparatūrą klausytis vinilinėms plokštelėms.
Lietuviai vis drąsiau ir aktyviau renkasi aparatūrą klausytis vinilinėms plokštelėms.
Daugiau nuotraukų (3)

lrytas.lt

Aug 13, 2015, 5:09 PM, atnaujinta Oct 20, 2017, 5:22 PM

Lygiai taip pat evoliucionavo ir vinilines plokšteles grojantys patefonai. Nuo 1877 metų, kai patefono pirmtaką fonografą patentavo išradėjas Tomas Edisonas, iki šių laikų šis muzikos grotuvas pasikeitė neatpažįstamai.

Šiuo metu rinkoje siūlomi patys įvairiausi patefonai – minimalistiniai modernūs, senuosius laikus primenantys patefonai, jaunatviški nešiojami patefonai su integruotais garsiakalbiais. Vieni jų yra labiau melomanų aukštus reikalavimus atitinkantys grotuvai, kiti – labiau skirti atrandantiems vinilinę plokštelę žmonėms, stilingi ir į jauną žmogų orientuoti patefonai.

Pastaraisiais metais tai tampa vis didesniu mados ir stiliaus aksesuaru.

Susidomėjimas grįžta

Interneto parduotuvės Pigu.lt patefonų pardavimų statistika patvirtina į madą grįžtančių patefonų populiarėjimą.

„Per pirmus 7 šių metų mėnesius jau buvo parduota 4 kartus daugiau patefonų nei per visus 2014 metus ir dvigubai daugiau nei 2013 metais. Susidomėjimą patvirtina ir augantis patefonų kategorijos peržiūrų skaičius. 2015 metais per pirmuosius septynis mėnesius turime dukart daugiau peržiūrų lyginant su visais 2014 metais“, – teigė Pigu.lt rinkodaros direktorė Giedrė Vilkė.

Anot jos, ypatingas dėmesys skiriamas asortimento atnaujinimui. „Bendras mūsų pastebėjimas, įvertinus pardavimų rezultatus, kad lietuviai vis drąsiau ir aktyviau renkasi aparatūrą klausytis vinilinėms plokštelėms“, – akcentavo G.Vilkė.

Rinkos naujiena – nešiojami patefonai

Garso ir vaizdo įrangą importuojančios įmonės „Seleris“ vadovas Sigitas Lobė teigė, kad nešiojamus patefonus rinka sutinka išties pozityviai.

„Kažkada nešiojamos belaidės garso kolonėlės buvo didžiulė naujiena, o dabar tai tapo kasdienis aksesuaras. Mūsų portale jų parduodama vis dar daug. Įmonės partneriai Vakarų Europos šalyse nešiojamus patefonus pripažino metų naujiena, nes jų pardavimai viršijo lūkesčius. Todėl esame įsitikinę, kad tik laiko klausimas, kada jaunatviški ir stilingi patefonai pasklis tarp jaunų žmonių Lietuvoje“, – aiškino įmonės vadovas.

Portalo Garsiau.lt iniciatyva šiais metais pirmą kartą Lietuvoje paminėta „Tarptautinė vinilo diena“. Vienas iš renginio organizatorių, portalo Garsiau.lt vadovas Saulius Masonas teigė, kad vinilu susidomi vis daugiau jaunimo.

„Jeigu anksčiau vinilu domėjosi galbūt vyresnio amžiaus žmonės, tai dabar matome, kiek daug jaunų žmonių pasineria į vinilinių plokštelių skleidžiamą šiltą muziką. Todėl patefonų rinkoje buvusi stilingų ir į jaunimą orientuotų patefonų niša netruko būti užpildoma“, – teigė S.Masonas.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.