Vilniuje spalio 1 d. pamatysime tolimą ateitį

Kas skaitė Stanislavo Lemo romaną „Futurologų kongresas“ jau gali trinti rankomis – kažkas panašaus įvyks Vilniuje spalio 1 d. Tą dieną Vilniuje galėsime iš arti pažiūrėti į gana tolimą ateitį ir išgirsti drąsiausių pasaulio futuristų mintis. Jie sako, kad per artimiausią dešimtmetį žmonija padarys tiek išradimų, kiek jų buvo padaryta per visą XX amžių. Kaip atrodys mūsų diena po dešimties metų ir išgirsime pirmojoje Baltijos šalyse ateities konferencijoje „ISM FUTURITY“.

Ateitis atvyksta į Vilnių tam, kad Vilnius vyktų į ateitį.<br>123rf nuotr.
Ateitis atvyksta į Vilnių tam, kad Vilnius vyktų į ateitį.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 17, 2015, 3:17 PM, atnaujinta Oct 20, 2017, 6:26 AM

„Kartu su pasaulinio masto futuristais ieškosime atsakymų, kaip technologinė pažanga keis mūsų gyvenimo būdą, į ką jau dabar turėtų atkreipti dėmesį verslas ir įvairių sričių specialistai. Be to, apie ateitį ne tik diskutuosime, bet ir galėsime ją pačiupinėti – čia bus pristatomos technologinės naujienos“, – sako konferenciją organizuojančio ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto vykdomasis direktorius Ivo Matseris.

Atvyks drąsiausi pasaulio futuristai

Pagrindinė danų futuristės Anne Lise Kjaer veikla yra ateities tendencijų nuspėjimas ir jų pritaikymas versle. Ji garsėja ypatingu gebėjimu įžvelgti „the next big thing“. Tarp jos 1988 metais įkurtos konsultacijų bendrovės klientų yra „IKEA“, „Sony“, „Toyota“, „Unilever“, „Gap“, „Swarowski“ ir kitos.

„Unikali jos pasaulio vizija išradinga, kaip Salvadoro Dali. Bet ji kuria socialinius prototipus, remdamasi tendencijomis, kurios dar tik mezgasi“, – apie Anne Lise Kjaer rašė „The Financial Times“.

„Ateities istoriku“ save tituluojantis Jamesas Bellini vedė laidas BBC, „Financial Times TV“ ir „Sky News“, o pirmąją knygą, susijusią su ateities prognozavimu, išleido beveik prieš 40 metų. Jis įsitikinęs, kad stovime ant didžiulių pokyčių, iš esmės pakeisiančių mūsų visuomenę ir jos socialinius ryšius, slenksčio.

Nicklas Bergmanas turi dvidešimties metų investuotojo į naujausias technologijas patirtį. Vienas pagrindinių Nicklo Bergmano teiginių yra „ateitis nėra tokia, kokia ji buvo“. Jis sako, kad nebeverta kelti klausimo, ką technologijos darys – geriau klausti, kiek mes turėtume leisti technologijoms daryti.

Dažniausiai moksliniuose leidiniuose cituojamas Lietuvos fizikas Kęstutis Pyragas yra chaoso valdymo metodo, pasaulyje taip ir vadinamo „Pyragas method“, atradėjas. K. Pyrago chaoso valdymo metodas naudojamas pramonėje, medicinoje, finansų valdyme ir kitur. Jis kels klausimą, ar apskritai yra įmanoma prognozuoti ir valdyti ateitį.

O kas dar?

Ateities dirbtuvėse konferencijos pranešėjai kartu su Lietuvos mokslo ir verslo atstovais diskutuos, kaip atrodys diena ateities mieste.

Pakviestiems gimnazistams ir studentams paskaitas skaitys šalies inovatoriai ir pasaulinio garso bendrovėse dirbantys lietuviai.

„Design thinking“ formato ateities dirbtuvėse jaunimas sukurs savo dienos po dešimties metų viziją.

Lieka tik vienas klausimas – verta visa tai 21 euro, ar ir dabarties visai pakanka?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.