„Swedbank“ džiaugiasi: žmonių įpročiai keičiasi

Išmanieji telefonai ir planšetės sparčiai populiarėja kaip įrankis kasdieniams finansiniams reikalams tvarkyti. Per metus „Swedbank“ išmaniąja banko programėle atliekamų pinigų pervedimų skaičius išaugo 73 proc. ir jau viršija banko padaliniuose atliekamų pervedimų skaičių.

Išmaniosios programėlės naudotojų vidutinė pervedimo suma yra apie 30 eurų.<br>123rf nuotr.
Išmaniosios programėlės naudotojų vidutinė pervedimo suma yra apie 30 eurų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 19, 2015, 11:21 AM, atnaujinta Oct 20, 2017, 12:01 AM

Pirmąjį šių metų pusmetį „Swedbank“ klientai 2,4 proc. visų mokėjimų atliko naudodami mobiliąją programėlę, o banko padaliniuose šios operacijos atliktos 1,8 proc. kartų. Liūto dalį, kaip ir iki šiol, sudaro mokėjimai interneto banke – 95,8 proc.

„Banko padaliniuose jau kelerius metus stebime tendenciją, jog pervedimų skaičius mažėja ir gyventojai vis dažniau renkasi elektroninius mokėjimus. Pagrindine tokių pervedimų platforma išlieka interneto bankas, tačiau išmaniaisiais telefonais ir planšetėmis besinaudojantys gyventojai vis dažniau pavedimams atlikti renkasi išmaniąją programėlę“, – sakė „Swedbank“ Klientų aptarnavimo tarnybos vadovė Loreta Lapinskaitė.

Banko duomenimis, išmaniosios programėlės naudotojų vidutinė pervedimo suma yra apie 30 eurų. Interneto banke šis vidurkis yra panašus ir siekia 36 eurus.

L.Lapinskaitės teigimu, tai rodo, kad išmanioji programėlė tampa rimta alternatyva interneto bankui ‒ norint pervesti pinigų nebereikia laukti, kol bus proga prisėsti prie kompiuterio, o programėlės naudotojas pervedimą gali atlikti bet kur ir bet kada.

„Norint pervesti smulkesnes sumas, programėlė yra parankesnis įrankis, nes čia nereikia įvedinėti prisijungimo kodų ir pervedimas kainuoja mažiau nei naudojantis interneto banku. Be to, prireikus programėlė leidžia paprašyti draugo, kad šis pervestų pinigų jums. Tokiu atveju mokėtojas gauna nuorodą, kurią jam patvirtinus jūsų nurodyta suma bus pervesta į jūsų sąskaitą. Tai patogu, nes mokėtojui nereikia suvedinėti sąskaitos numerio ir kitos informacijos“, – komentuoja „Swedbank“ atstovė.

Nepaisant populiarėjančių pervedimų mobiliąja programėle, dažniausiai naudojama funkcija vis dar išlieka galimybė akimirksniu sužinoti, kiek pinigų yra sąskaitoje ar banko mokėjimo kortelėje. Tai leidžia padaryti „Greitojo likučio“ funkcija, kai papurčius telefoną galima pamatyti lėšų likutį savo sąskaitoje.

Per mėnesį „Swedbank“ išmaniosios programėlės naudotojai savo išmaniuosius telefonus papurto daugiau nei 1 mln. kartų, o per savaitę aktyvus naudotojas savo sąskaitos likutį telefone pasitikrina vidutiniškai 4–5 kartus.

„Swedbank“ išmanioji programėlė iš parduotuvių „App Store“ ir „Google Play“ jau yra parsisiųsta daugiau nei 280 tūkst. kartų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.