Vilniuje rinksis kompiuterinės grafikos entuziastai

Rugsėjo 5-ąją Vilniuje organizuojamas tarptautinis renginys skaitmeninių menų mėgėjams ir kompiuterinės grafikos entuziastams – „CG Event Vilnius“. Šis beveik dešimtmetį kasmet organizuojamas renginys yra pagrindinis tokio pobūdžio renginys Rytų Europoje. Susirinkimo vieta nauja, tačiau renginio tikslai lieka tie patys – susitikti, bendrauti, dalintis patirtimi ir semtis įkvėpimo.

„CG Event“ misija – sukviesti, supažindinti ir suvienyti modernaus amato meistrus.
„CG Event“ misija – sukviesti, supažindinti ir suvienyti modernaus amato meistrus.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 20, 2015, 9:27 AM, atnaujinta Oct 19, 2017, 8:25 PM

Konferencija kasmet auga ir pritraukia vis platesnį pranešėjų bei klausytojų ratą. „CG Event“ idėja gimė prieš du dešimtmečius. Iki šiol jau buvo surengta 14 konferencijų Maskvoje ir Kijeve, o penkioliktoji atkeliaują į Vilnių.

„Visų pirma, tai – susitikimo vieta visiems profesionalams, dirbantiems su kompiuterine grafika, tačiau renginyje laukiami visi, kuriems įdomūs skaitmeniniai menai. Mes su kolegomis iš kino, kompiuterinių žaidimų ar reklamos industrijų rūpinamės, kad kiekviena scenaristo ar režisieriaus fantazija virstu kūnu. Kompiuterinė grafika – lyg magijos rūšis, o mūsų galios neturi ribų“, – sakė vienas renginio organizatorių, Vilniuje įsikūrusios OKTA studijos vadovas Vitalijus Žukas.

„Kūrybinės industrijos Lietuvoje vystosi dinamišku ritmu, tad mes labai apsidžiaugėme gavę siūlymą organizuoti „CG Event“ Vilniuje. Tai pirmas tokio pobūdžio ir tokio masto renginys Lietuvoje ir jis mums būtinas“, – teigė V.Žukas.

Kompiuterinė grafika ir skaitmeniniai menai yra viena karščiausių temų net keliose šių dienų industrijose. Kompiuteriu generuoti vaizdai, animacijos ir efektai tapo neatsiejama žaidimų, kino pasaulio, muzikinių ir reklaminių klipų bei televizijos dalimi.

„CG Event“ misija – sukviesti, supažindinti ir suvienyti šio modernaus amato meistrus, juk kompiuterinės grafikos industrija vienija dešimčių, jei ne šimtų, skirtingų profesijų specialistus.

„Tokio pobūdžio ir masto renginys vyks pirmą kartą ne tik Lietuvoje, bet ir visame regione. Į Vilnių atvyksta pranešėjai iš viso pasaulio, kurie savo kalbose apžvelgs dešimtis skirtingų temų. Visiškai nesvarbu, kokiu tikslu apsilankysite mūsų renginyje, – gal esate konkrečios srities profesionalas ir norite išplėsti akiratį, o gal jūs – naujų sandorių ieškantis vadybininkas, ar studentas, dar tik žengiantis pirmuosius žingsnius svajonių karjeros link. Esu tikras, kad renginyje kiekvienas ras ko paklausyti ir su kuo pabendrauti“, – sakė renginio organizatorius Sergejus Tsyptsynas.

„CG Event Vilnius“ konferencijoje pranešimus skaitys „The Art of Direction“, „Maxon“, „Next Limit“, „Unity“, „Autodesk“, Wargaming.net, „The Foundry“, „Chaos Group“ ir kitų kompanijų atstovai.

Daugiau informacijos rasite čia. www.cgevent.eu

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.